Brīnumi, mistika un Renārs Kaupers pirāta lomā – Riga IFF pirmizrādīs filmu «Ēriks Akmenssirds»

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) jubilejas programmā gaidāma igauņu režisora Ilmara Rāga piedzīvojumu filmas "Ēriks Akmenssirds" Latvijas pirmizrāde, kas norisināsies 19. oktobrī.

Spraigā spēlfilma gan maziem, gan lieliem iedzīvinās ekrānā dēku un fantāzijas piepildītas varoņu gaitas, kā arī apliecinās draudzīga atbalsta pleca nozīmi dzīves grūtību priekšā, pavēstīja festivāla rīkotāji.

"Ēriks Akmenssirds" ir piedzīvojumu filma ģimenei un visiem tiem, kurus aizrauj seriāla "Stranger Things" (2016–) un Stīvena Kinga literārā pūra krāšņā mistika.

Aicinot kā galvenos varoņus – vientuļnieku Ēriku, kas ir pārliecināts, ka viņa sirds ir veidota no akmens, un Mariju, meiteni, kuras ģimene mīt Ērika tantes Brunhildes namā, – tā arī visu vecumu skatītājus jaunā avantūrā, kino darbs atklāj cilvēka vitālo vēlmi justies nepieciešamam un novērtētam. 

Fantāzijas ceļa filmu ir kopproducējušas Igaunijas, Luksemburgas, Ukrainas, Lietuvas, Somijas un Latvijas studijas ("Studija Lokomotīve" un producents Roberts Vinovskis), un tās autoru lokā ir arī mūziķis

Renārs Kaupers – viņš ir gan filmas tituldziesmas, grupas "Prāta Vētra" skaņdarba "Alive Again", līdzautors, gan arī blondā pirāta Versačes lomas atveidotājs.

Savukārt scenārija autori ir Andris Feldmanis un Līvija Ulmane, kuri strādājuši arī pie Viestura Kairiša filmas "Janvāris" (2022). 

Pats filmas režisors Ilmars Rāgs plašākai auditorijai ir pazīstams kā skandalozās igauņu filmas "Klase" (2007) režisors un scenārists. Tā ir izrādīta 91 valstī, ieguvusi starptautisku atzinību, saņemot ne tikai neskaitāmus apbalvojumus prestižos kino festivālos, bet arī "Oskara" nomināciju kategorijā "Labākā  filma svešvalodā", turklāt pusaudžu sarežģīto attiecību šķetinājuma turpinājums attīstīts veiksmīga seriāla veidolā. Tāpat Rāga kinematogrāfā ir arī tādas filmas kā klusināta izmisuma pilnā "Igauniete Parīzē" (2012), ceļa filma "Es neatgriezīšos" (2014) un 2014. gadā, pirmajā RIGA IFF sezonā, izrādītā drāma "Kertu. Mīlestība ir akla" (2013).

Riga IFF skatītāji filmas galveno varoņu Ērika un Marijas ceļojumam, kurā neiztrūks ne pirātu, ne citu pa ceļam uz mīklaino Starppasauli sastaptu brīnumu, varēs pievienoties 19. oktobrī pulksten 18.00. Filmu atbalsta Nacionālais kino centrs.

Festivāls Riga IFF desmitgades jubileju svinēs kopā ar saviem skatītājiem no 12. līdz 22. oktobrim klātienē Rīgā un tiešsaistē visā Latvijas teritorijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti