Supernova

Elīna Gluzunova "Es pabiju tur" | Supernova2022 FINĀLS

Supernova

INSPO "A Happy Place" | Supernova2022 FINĀLS

Citi zēni "Eat Your Salad" | Supernova2022 FINĀLS

Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs grupa «Citi zēni» ar dziesmu «Eat Your Salad»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Itālijā, Turīnā, pārstāvēs grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad”. 2. vietā ierindojās Aminata ar dziesmu “I’m Letting You Go”, savukārt 3. vietā palika apvienība “Bujāns” ar dziesmu “He, She, You & Me”.

12. februārī notika Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" fināls, kurā par iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā sacentās vienpadsmit dalībnieki.

“Uzvara ir gods, iespēja un atbildība vienlaikus! Gods tikt nominētiem pārstāvēt Latviju, iespēja parādīt Latvijā radītu mūziku milzīgai auditorijai, atbildība – ievest Latviju Eirovīzijas finālā. Mēs tam jūtamies gatavi, ceram to arī nodemonstrēt,” teic “Citi zēni”. “Mūsu trumpis ir enerģija, jaunība un degsme parādīt pasaulei, uz ko esam spējīgi. Lai gan dziesma jau guvusi panākumus ārpus Latvijas, mēs neplānojam apstāties pie sasniegtā. Tikai kalnu virsotnēs ir saule, un mēs esam gatavi kāpt līdz galam.”

Grupa “Citi zēni” ir pašpasludinātie “repa prinči un 21. gadsimta popmūzikas dīvas” – sešu cilvēku muzikālā apvienība, kuras mūziku var raksturot kā “vispirms sakratītu un pēc tam atvērtu svaiga tonika bundžiņu”. Grupā muzicē Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas). 2021. gada izskaņā iznāca grupas debijas albums “Suņi iziet ielās”. Jaunākais grupas singls ir “Limuzīns uz krīta”.

“Supernovas” finālā 2. vietā ierindojās Aminata, 3. vietu ieņēma apvienība “Bujāns”, 4. – Miks Galvanovskis, 5. – Elīna Gluzunova, 6. – “Mēs jūs mīlam”, 7. – grupa “Bermudu divstūris”, 8. – “Inspo”, 9. – RAUM, 10. – Linda Rušeniece un 11. – Miks Dukurs.

12. februāra vakarā savus pārstāvjus Eirovīzijas dziesmu konkursā noskaidroja arī Lietuva un Igaunija. Konkursā "Eesti Laul" uzvarēja un tiesības pārstāvēt Igauniju ieguva Stefan ar dziesmu "Hope", bet Lietuvas konkursā "Pabandom iš naujo 2022" triumfēja Monika Liu ar kompozīciju "Sentimentai". 

"Supernova 2022" finālisti:

Miks Dukurs – "First Love"

Raum – "Plans"

Linda Rušeniece – "Pay My Own Bills"

"Bermudu divstūris" – "Bad"

Miks Galvanovskis – "I'm Just A Sinner"

"Bujāns" – "He, She, You & Me" 

Elīna Gluzunova – "Es pabiju tur"

"Citi zēni" – "Eat Your Salad"

"Inspo" – "A Happy Place"

"Mēs jūs mīlam" – "Rich Itch"

Aminata – "I'm Letting You Go"

Konkursa "Supernova" finālā skatītājus priecēja viesmākslinieki: pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki – poproka grupa "The Roop" no Lietuvas un dziedātājs Uku Suviste no Igaunijas.

"The Roop" ar dziesmu "Discoteque" konkursa finālā Roterdamā, Nīderlandē ieguva augsto 8. vietu, savukārt dziedātājs, pianists un producents Uku Suviste ar dziesmu "The Lucky One" otrajā pusfinālā ieņēma 13. vietu. 

Konkursa “Supernova” finālā skatītāju īsziņu un telefonbalsojuma rezultātus saskaitīja kopā ar žūrijas balsojuma rezultātiem. Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, LTV publicēs pēc fināla 12. februārī. Savukārt konkursa žūrijas sastāvu LTV atklās pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa. Žūrijā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Izlozē noskaidrots, ka 2022. gada Eirovīzijā Latvijas, tātad konkursa "Supernova" uzvarētāja, dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Krievija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti