Rīta Panorāma

Metropolis: 22-55-44. Valtera Kiršteina dizains un gleznas

Rīta Panorāma

Jaunākā sieviete, kas aplidojusi pasauli

LTV konkursa "Supernova" pusfināliste Elīna Gluzunova

Elīnas Gluzunovas «Supernovas» dziesma – vienīgā pusfināliste latviešu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dziedātāja Elīna Gluzunova ir pārliecināta, ka īstajai dziesmai ir jāatnāk un tā noticis ar dziesmu "Es pabiju tur", ar kuru mūziķe startē konkursā "Supernova": "Es sapratu, ka šai dziesmai nevajadzētu būt albumā vai kādā atvilktnītē, viņai ir jāskan Eirovīzijā, un tieši tāpēc, ka viņa ir latviešu valodā."

Gluzunovas dziesma ir vienīgā dziesma, kas šogad konkursā skanēs latviešu valodā. "Man šķiet, ka mums ikdienā vairāk vajadzētu uzdrīkstēties uz tādām pārdrošākām rīcībām vai lēmumiem. Mums, latviešiem, vajadzētu vairāk lepoties ar savu valsti, ar savu valodu. Ja citu valstu mūziķi ir spējīgi savu valodu iznest pasaulē, tad mums arī vajadzētu ņemt piemēru," stāsta dziedātāja.

Dziesma ir par laimes sajūtu, ko vajadzētu piedzīvot ikvienam. Gluzunova ir pārliecināta: "Mīlestība ir mūsu valoda, tāpēc nav svarīgi, kādā valodā tiek izpildīta dziesma."

Gluzunova neslēpj – viņa ir Eirovīzijas fane. Mūziķe atzīst, ka satraukums ir, taču vienlaikus ātrāk gribas sagaidīt ģenerālmēģinājumu, lai apzinātos, ka dalība konkursā ir īstenība. 

Elīna Gluzunova plašāku atpazīstamību ieguva 2019. gada nogalē, plūcot uzvaras laurus šovā "X Faktors". 2020. gada vasarā ierakstu kompānijas "Sony" paspārnē iznāca viņas debijas singls "Svētku diena", 2020. gada nogalē tika izdota arī oriģināldziesma "Sapņa piepildījums" ar Reiņa Sējāna mūziku un Jāņa Šipkēvica Jr. vārdiem.

Dalībai Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" pusfinālā izvēlēti 17 dalībnieki, kuri 5. februārī televīzijas tiešraidē sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti