Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministru (AP) Danielu Pavļutu

Rīta Panorāma

Vidusjūrā sākas NATO jūras spēku mācības

LTV konkursa "Supernova" pusfinālisti grupa "Inspo"

Visi gribam būt laimīgi – grupas «Inspo» Eirovīzijas pieteikums dziesmā «A Happy Place»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Grupa "Inspo" iekļuvusi konkursa "Supernova" pusfinālā un sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā ar dziesmu "A Happy Place". LTV raidījumā "Rīta Panorāma" mūziķi pastāstīja: "Dziesmas stāsts ir par to, ka mums katram ir grūtības ikdienā, mēs ejam cauri šķēršļiem, bet mūsu sirdis alkst vienu un to pašu, kas ir tā laimīgā vieta."

Grupu "Inspo" 2020. gadā izveidoja Aivars Lietaunieks. 2021. gada vasarā projektam pievienojās Nadīna Stirniniece, piešķirot grupas mūzikai "izteikti dūmakainu un nosplēpumainu tembru". Grupa krusto mūzikas žanrus un liek uzsvaru uz atmosfēriskas noskaņas veidošanu, neatstājot novārtā indie un modernā roka ietekmi. Grupa 2021. gada oktobrī izdevusi savu pirmo minialbumu "Space Between".

Šī gada "Supernovas" pusfinālā iekļuvuši vairāki Latvijas klausītājiem labi zināmi mūziķi, salīdzinot ar kuriem grupa "Inspo" ir maz dzirdēts vārds. "Mēs nākam ar tādu svaigu dvesmu, kaut ko āķīgu. Domāju, ka cilvēkiem būs interesanti. Arī dziesma nav tāds pilnīgs Eirovīzijas šablons vai standarts," viens otru papildinot, savus iespējamos konkursa "trumpjus" komentēja mūziķi.

Savukārt stāstot par dziesmu "A Happy Place" dziedātāja Nadīna Stirniniece atklāja: "Dziesmas stāsts ir par to, ka mums katram ir grūtības ikdienā, mēs ejam cauri šķēršļiem, bet mūsu sirdis alkst vienu un to pašu, kas ir tā laimīgā vieta. Un mums tā laimīgā vieta ir būt vienkārši mierā ar sevi, darīt to, kas mums patīk, būt sev labākajiem. Un to mēs ar šo dziesmu arī novēlam citiem: atcerēties, ka tas, ko mēs vēlamies ir pavisam vienkāršs – būt laimīgiem."

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā (pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti