Noskaidroti mūziķi, kas Eirovīzijā pārstāvēs Igauniju un Lietuvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. februāra vakarā savus pārstāvjus Eirovīzijas dziesmu konkursā noskaidroja Lietuva un Igaunija. Konkursā "Eesti Laul" uzvarēja un tiesības pārstāvēt Igauniju ieguva Stefan ar dziesmu "Hope", bet Lietuvas konkursā "Pabandom iš naujo 2022" triumfēja Monika Liu ar kompozīciju "Sentimentai". 

Desmit finālistu konkurencē "Eesti Laul" laurus plūca Stefan ar dziesmu "Hope" vesterna stilistikā. Dziesmu mūziķis izpilda angļu valodā. Uzvarētājs tika noteikts skatītāju un žūrijas balsojumā, ziņo Igaunijas medijs ERR.ee.

Monika Liu sacentās ar vēl septiņiem konkursantiem, taču gan skatītāji, gan žūrija dziesmu "Sentimentai" izvirzīja kā līderi. Pirmo reizi kopš 2001. gada Lietuvu Eirovīzijā pārstāvēs dziesma lietuviešu valodā, vēsta LRT.lv.

Šajā pašā vakarā notika arī Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" fināls, kurā biļeti uz Eirovīziju izcīnīja grupa "Citi Zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad".

2022. gada Eirovīzijā, kas notiks Itālijā, Turīnā, Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Krievija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Pirmajā pusfinālā balsos arī divas no “Lielā piecinieka” valstīm – Itālija un Francija. Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī “Lielā piecinieka” valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste. Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti