Jāzepa Vītola memoriālajā muzejā «Anniņas» Gaujienā tapusi mūzikas taka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klausīties un pašam radīt mūziku dabā – to tagad var Gaujienā, Jāzepa Vītola memoriālajā muzejā, kur, īstenojot Latvijas-Krievijas pārrobežu projektu “Dabas gars” tapusi mūzikas taka ar vairākiem instrumentiem.

Ineta Riepniece par mūzikas taku Jāzepa Vītola memoriālajā muzejā
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Jaunajā gadā darbs šajā projektā turpināsies, bet par jau paveikto stāsta muzeja vadītāja Ineta Riepniece: “Projekta galvenā ideja ir iedvesmoties no dabas, jo Gaujienas muižas parks ir ar izcilām ainavām bagāts, ko novērtēja arī Jāzeps Vītols. Kad viņš dzīvoja Gaujienas “Anniņās”, viņš baudīja šo dabas burvību un smēlās iedvesmu mūzikas radīšanai tieši dabā, un tāpēc mums ir milzīgs prieks, ka ar šo Eiropas projektu mēs varam realizēt ainavu arhitektes Artas Klapares diplomdarba ideju par mūzikas taku Gaujienā. 

Tagad mums muižas parkā ir izvietoti mūzikas instrumenti, kurus var katrs paskandināt un mūsu izcilās ainavas baudīt kopā ar mūziku.

Un tie instrumenti skan tik dzidri, tik skaisti, man, projektu uzsākot, pat nenāca prātā, cik skaisti tas viss kopā skanēs, jo tagad “Anniņu” ieleja visa skan, kad kāds skandina šos instrumentus, fantastiski.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti