Izstādes un dzeja, ko nepalaist garām šonedēļ – iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

LTV kultūras žurnāliste Anete Lesīte savā kultūras notikumu izlasē iesaka apmeklēt jauno Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ekspozīciju, iepazīties ar Kārļa Vērdiņa dzejas krājumu “Gatavā dzeja” un doties uz tēlnieka Gļeba Panteļejeva izstādi “Hormonija”.

Ekspozīcija "Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi"
Ekspozīcija "Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi"

“Skulptūru mežs”

Viens no interesantākajiem mākslas notikumiem šonedēļ ir fakts, ka Muzeju krātuvē atklāta jauna Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgā ekspozīcija “Skulptūru mežs”. Beidzot pēc 10 gadu pārtraukuma apmeklētāji atkal varēs aplūkot pasaules slavenu tēlniecības darbu kopijas.

Krājums "Gatavā dzeja"
Krājums "Gatavā dzeja"

“Gatavā dzeja”

Dzejniekam un literatūras zinātniekam Kārlim Vērdiņam nupat izdevniecībā “Neputns” ir iznākusi jaunākā dzejoļu grāmata “Gatavā dzeja”. Interesanti, ka tajā viņš ir salicis visdažādāko tekstu fragmentus, ar kuriem pats ir sastapies gan internetā, gan lasot pamācības, gan slēdzot līgumus, gan arī nejauši atrodot “Google” meklētājā. Tas viss kopā veido ļoti ironisku skatu uz mūsdienu pasauli, uz mūsu pārbagāto pasauli ar visdažādākajiem tekstiem. Interesants fakts, ka tas sasaucas arī ar mākslu, jo mākslā tāds paņēmiens tiek dēvēts par “ready made”.

Gļeba Panteļejeva izstāde "Hormonija"
Gļeba Panteļejeva izstāde "Hormonija"

“Hormonija”

Dodoties rudenīgā izstāžu pastaigā, noteikti aicinu ielūkoties galerijā “Māksla XO” un aplūkot tēlnieka Gļeba Pantelejeva personālizstādi “Hormonija”. Mākslinieks nosaukumā apspēlē divus vārdus – harmonija un hormonus, kas vada visu mūsu dzīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti