Apmeklētājiem atkal atver Eifeļa torni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc piespiedu dīkstāves Covid-19 pandēmijas dēļ ievērojama un, jāteic, ilgi gaidīta rosība 25. jūnijā visas dienas garumā valdīja pie Eifeļa torņa Francijas galvaspilsētā Parīzē. Iespēju atkal uzkāpt tornī izmantoja gan vietējie iedzīvotāji, gan pirmie tūristi.

Tornī drīkstēs kāpt apmeklētāji no 11 gadu vecuma, un ikvienam būs obligāti jāvalkā sejas maska.

Iekļūšana Parīzes simbolā – Eifeļa tornī – apmeklētājiem bija liegta vairāk nekā trīs mēnešus jeb 104 dienas – ilgāk nekā Otrā pasaules kara laikā. No šodienas interesentiem atkal ir iespēja kāpt tornī, lai tā skatu laukumos apbrīnotu Parīzi no putna lidojuma.

“Aizvadītajās dienās Parīzē esam redzējuši daudz. Un tagad – pēdējā dienā šeit – esam laimīgi uzkāpt augšā. Šis ir ļoti, ļoti īpašs brīdis, jo te vietējo ir vairāk nekā tūristu. Tas ir apbrīnojami – vietējie, arī parkos, izbauda pilsētu bez tūristiem,” atzīmē tūriste no Nīderlandes Annele Buvū.

Tūrists no Spānijas Havjers Besa atklāja: “Mēs bijām patiesi nobijušies, ka netiksim tornī. Mums jau vienreiz nepaveicās, jo Luvra ir slēgta, bet par laimi Eifeļa torni mums būs lemts izbaudīt.”

Savukārt parīziete Sabīne Pofisa stāsta: “Laiks ir brīnišķīgs. Es nopirku ieejas biļeti rīta kāpienam, baidoties, ka pēc tam varētu būt pārāk karsti. Reiz jau esmu kāpusi augšā – tas ir baudījums.” 

Eifeļa tornis ir viens no apmeklētākajiem tūrisma objektiem Parīzē un pasaulē. Gadā tas piesaista gandrīz septiņus miljonus apmeklētāju. Tādēļ ir visnotaļ pašsaprotami, ka vairāku mēnešu dīkstāve ir nesusi zaudējumus.

“Mēs plānojam strādāt soli pa solim un pamazām atgūt tos 27 miljonus eiro, ko zaudējām dīkstāves dēļ. Esam optimisti. Man un visiem 800 torņa darbiniekiem šodien ir liela diena,” uzsver Eifeļa torņa ģenerāldirektors Patriks Branko Ruivo.

Tērauda tornis Parīzē ir pilsētas augstākā celtne. To kā ieejas arku Parīzē notiekošajā Vispasaules izstādē projektēja franču inženieris Gustavs Eifelis. Torni atklāja 1889. gada 31. martā, un kopš tās dienas to apmeklējuši vairāk nekā 250 miljoni cilvēku.

Francijas varas iestādes informē, ka visā valstī darbu atsākušas arī kafejnīcas, restorāni, kinoteātri un citi izklaides uzņēmumi. Savukārt Luvras muzejs durvis apmeklētājiem atkal vērs 6.jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti