Latvijas delegācija Eirovīzijā – kas viņi ir? Radošais priekšnesuma režisors Roberts Rubīns

Visi Latvijas delegācijas pārstāvji Eirovīzijā strādā pie grupas "Sudden Lights" priekšnesuma, lai maksimāli kvalitatīvi un ar godu pārstāvētu savu valsti Eiropā. Turpinām iepazīstināt ar delegācijas sastāvu – šoreiz saruna ar radošo priekšnesuma režisoru Robertu Rubīnu.

Roberts strādā ar pašu Eirovīzijas priekšnesumu, palīdzot grupai ar vēstījumu un ciešā sadarbībā ar televīzijas režisoru, gaismu mākslinieku, horeogrāfu un stilistu rūpīgā veidā izveido to, ko redzēs televīzijas skatītāji visā Eiropā.

Sākot darbu pie priekšnesuma, visi mēģina nostāties uz viena ceļa, lai starp grupu un režisoru nebūtu nekādas domstarpības – lai nenotiktu tā, ka mūziķi neiesaistās priekšnesuma tapšanā. Daudz tiek domāts par to, ko rādīt kadrā, arī par to, kā vēstījumu nodot skatītājiem, izmantojot gaismu – veidot priekšnesumu, balsoties uz gaismu avotu un režiju. Vēl pirms došanās uz Liverpūli virtuālā veidā tiek salikti kopā kadri – kā izskatās mākslinieks, kā kustas, kur skatās, jo katra kustība un acu skatiens nav nejauši izvēlēts. Daudz ir strādāts arī pie konkrētām roku kustībām, lai maksimāli precīzi nodotu vēstījumu. Arpus arēnas mēģinājumos grupa to visu noslīpē, lai tiešraides laikā nekas neaizmirstos.

Analizējot iepriekšējos Eirovīzijas uzvarētājus, komanda secinājusi, ka būtiskākais viņos ir patiesība – uz to arī strādāja "Sudden Lights".

Eirovīzija 2023 – dalībnieki

Vairāk

KONTEKSTS:

2023. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Liverpūlē, Lielbritānijā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

2022. gadā konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Latvijas pārstāvji konkursā uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā un tajā piedalīsies Armēnija, Beļģija, Kipra, Dānija, Igaunija, Grieķija, Islande, Rumānija, Albānija, Austrālija, Austrija, Gruzija, Lietuva, Polija, Sanmarīno un Slovēnija.

Konkursa fināls notiks 13. maijā.

Grupas "Sudden Lights" sastāvā ir Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti) un Kārlis Vārtiņš (basģitāra).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti