Sākas #dziedundejo2021 koncertfilmu maratons LTV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šonedēļ sāksies un līdz 6. novembrim turpināsies Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 koncertu maratons uz svētku īpašās "skatuves" – Latvijas Televīzijas ēterā: 20. oktobrī būs skatāms tautas mūzikas koncertstāsts "Līdz pašām debesīm", savukārt  23. oktobrī tiks demonstrēta tērpu kolekciju filma "Radi, rotā Latviju", pūtēju orķestru videostāsts "Skanēt" un kokļu mūzikas koncertfilma "Es varēju lielīties", informēja norišu organizatori.

Visi koncerti ierakstīti skolēnu vasaras brīvlaikā, kad epidemioloģiskie noteikumi ļāva pulcēties uz mēģinājumiem un repertuāra filmēšanu. Visu koncertfilmu pamatā ir XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem veidotās mākslinieciskās koncepcijas un gatavotais repertuārs, kas tika pielāgots citam svētku formātam.

32 kolektīvi ar 355 dalībniekiem 15 pašvaldībās radījuši tautas mūzikas koncertstāstu "Līdz pašām debesīm", kuras pamatā ir spēle-sasaukšanās. LTV ēterā tas tiks rādīts 20. oktobrī pulksten 21.15.

23. oktobrī pulksten 15.30 tiks pārraidīta tērpu kolekciju filma "Radi, rotā Latviju", kurā atzīti latviešu modes mākslinieki Sonita Pāvuliņa, Dāvids, Madara Botmane, Artis Štamgūts, Baiba Ladiga, Aleksandrs Pavlovs analizēs un izvēlēsies savus favorītus no kopumā piecdesmit 2019. un 2020. gadā radītajām tērpu un aksesuāru kolekcijām, kuras veidotas, lai notiktu krāšņais tērpu parādes pasākums Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. 

Video filmā "Skanēt" dokumentēts pūtēju orķestru darba process Covid-19 laikā, pieredzes stāsti un atziņas citādajos svētkos un orķestru muzicēšana parkos un pilsētvidē Alūksnē, Daugavpilī, Augšdaugavas novadā, Ogrē un Rīgā, iepriecinot klausītājus ar programmas "Skaņu rota Latvijai" repertuāru. LTV ēterā filma būs redzama 23. oktobrī pulksten 16.20. 

Kokļu mūzikas koncertfilma "Es varēju lielīties" ir veidota kā XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kokļu mūzikas koncerta muzikālā un dramaturģiskā materiāla adaptācija mākslas īsfilmas formātā, tā būs redzama LTV 23. oktobrī pulksten 17.00. Filmas uzņemšanas process norisinājās šī gada augustā un septembrī, un tajā piedalījās 40 skolu jaunatnes koklētāju ansambļi no visas Latvijas. Filmēšanas ietvaros, piedaloties individuālās filmēšanas sesijās Bērzciemā, Engurē, Kolkā, Madonā, Cēsīs, Ogrē, Ķekavā, Jelgavā un Rīgā, koncertfilmā tika iesaistīti ap 300 jaunie koklētāji no visiem Latvijas reģioniem. Filmā koklēšana atklājas kā jauna cilvēka identitātes meklējumu ceļš. Ceļš uz tādu nākotni, kādu viņš vēlas piedzīvot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti