Jūrmala aicina arhitektus zīmēt jauno Dzintaru koncertzāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzintaru koncertzāles vasaras zāles pārbūves metu konkursa gaitā jūlija beigās un augustā potenciālie pretendenti tiek aicināti uz tikšanos ar Jūrmalas domes un uzņēmuma «Dzintaru koncertzāle» pārstāvjiem, lai klātienē apskatītu objektu.

Jūrmala iecerējusi pārveidot koncertzāles teritoriju un būtiski paplašināt vasaras zāli. Pārbūvējot koncertzāli, arhitektiem jārod risinājumi arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.

Gundega Ose: Par Dzintaru koncertzāles pārbūves ieceri
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

Darbu izmaksas Jūrmala lēš ap 12 miljonu eiro apmērā – tikpat, cik ieguldīts restaurētajā Mazajā zālē.

Jūrmalas Attīstības pārvaldes vadītāja Gundega Ose pastāstīja, ka iecerēts palielināt gan skatītāju vietu skaitu, gan arī skatuves ietilpību, jo pašreiz “esošie risinājumi atbilst Dzintaru koncertzāles tā laika celšanas prasībām, bet šobrīd mūsdienās prasības ir augstākas”.

Šobrīd zālē ir nepilni 3000 sēdvietu, bet pašvaldība plāno zāli paplašināt līdz pat 5000 sēdvietu, atklāja Ose.

Priekšlikumus metu konkursā dome sagaida līdz 28.septembrim, tad notiks konkursa uzvarētāju izvēlēšana, un kopējais godalgu fonds ir 50 000 eiro. Pēc uzvarētāja noteikšanas plānots slēgt līgumu par būvprojekta izstrādi, kas notiks, visticamāk, gadu vai pat ilgāk, un pēc būvprojekta izstrādes pašvaldība rīkos konkursu par pārbūvi, kas  varētu notikt 2020. -2021.gadā, pastāstīja Ose.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti