Izsludināta pieteikšanās Latvijas Arhitektūras gada balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

24.februārī Latvijas Arhitektu savienība izsludina darbu pieteikšanu Latvijas Arhitektūras gada balvas 2016.gada konkursam.

Latvijas Arhitektūras gada balvas darbi tiek vērtēti divās kategorijās - "Objekti" un "Procesi".

Kategorijā "Objekti" var pieteikt darbus septiņās apakškategorijās: jaunbūves - sabiedriskas ēkas; jaunbūves - dzīvojamās ēkas; jaunbūves - privātmājas; pārbūve, rekonstrukcija; restaurācija; interjers; vides objekti (tai skaitā - ainavu arhitektūras un pilsētbūvnieciski objekti).

Jau vairākus gadus konkursā ir arī kategorija "Procesi" - tajā var pieteikt darbus, kas saistīti ar arhitektūras procesiem, piemēram, grāmatas, periodiskus vai citus izdevumus, interneta resursus, televīzijas vai radio raidījumus, pētījumus, izstādes, izglītojošus vai sabiedriskus pasākumus, mākslas darbus un tamlīdzīgi.

Darbus var pieteikt viena mēneša laikā - līdz 24.martam. To pieteicējs var būt darba autors vai cita ar darbu saistīta persona (piemēram, īpašnieks vai pasūtītājs), ikviena fiziska vai juridiska persona, kā arī pašvaldības, sabiedriskas organizācijas un citi. Darbi jāiesniedz elektroniski Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā. To iesniegšanas un vērtēšanas kārtība aprakstīta konkursa nolikumā.

Kā norāda Latvijas Arhitektu savienības pārstāvji, Latvijas arhitektūrā pagājušais gads ir bijis pamanāms laiks - no jauna celti vai atjaunoti liela mēroga un funkcionāli svarīgi objekti. Taču uz Latvijas Arhitektūras gada balvu tikpat nopietni var pretendēt arī mazi, vēl nepamanīti darbi, kuri ir pelnījuši, ka tos ievēro un novērtē, jo balva tiek piešķirta nevis par lieliem vai maziem darbiem, bet - par labu arhitektūru.

Latvijas Arhitektu savienības prezidente Gunta Grikmane norāda: "Kas ir laba arhitektūra, ir jautājums, uz kuru nav vienkārši atbildēt, taču darbu iesniegšana Latvijas Arhitektūras gada balvai, to vērtēšana un apbalvošana ir regulāra iespēja mums visiem - ne tikai arhitektiem, bet visiem arhitektūras lietotājiem, ikvienam - par to padomāt un tuvoties atbildei."

Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteiktos darbus vērtē divas žūrijas - vispirms nacionālā, pēc tam - starptautiskā. Nacionālās žūrijas sastāvā šogad ir Viesturs Celmiņš, Didzis Jaunzems, Uģis Kaugurs, Juris Mitenbergs, Evelīna Ozola, Sintija Vaivade un Edgars Zvirgzdiņš.

Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 19.maijā, kad tiks pasniegtas vairākas Gada balvas un viena Lielā gada balva. Apbalvošanas nedēļā plānotas ārvalstu lektoru publiskas lekcijas, kā arī tiks publiskai apskatei atklāta konkursa labāko darbu izstāde.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti