Oktobra sākumā norisināsies Arhitektūras nedēļa

Ar plašu pasākumu programmu no 2. līdz 6. oktobrim tiks atzīmēta Arhitektūras nedēļa. Pasākumu sēriju noslēgs svinīgā apbalvošanas ceremonija 6. oktobrī "VEF Kvartāla" mākslas un kultūras telpā "Vasarnīca", informēja organizatori.

Arhitektūras nedēļa tiks atklāta pirmdien, 2. oktobrī, ar Arhitektūras dienu Daugavpilī. Pasākuma dienā būs iespēja doties ekskursijās pa Ogres Valsts ģimnāziju, Daugavpils Universitāti, Saules skolu un Daugavpils cietoksni.

Otrdien, 3. oktobrī, notiks vairākas lekcijas, ekskursijas un sarunas par arhitektūru. Diena tiks atklāta ar izbraukuma semināru "Tenax Panel" ražotnē, Dobelē, par tēmu "Būvrisinājumi ar sendvičpaneļiem", no pulksten 13.00 līdz 17.00 norisināsies Atvērto durvju diena, kuras laikā būs iespēja iepazīties ar dažādu arhitektu biroju ikdienas darbu, komandu, kā arī jaunākajiem un aktuālākajiem projektiem, pulksten 15.00 Arhitektu namā, Torņa ielā 11, Rīgā, notiks bērnu un jauniešu izglītības projekta "Skolnieks, Pētnieks, Pilsētnieks" bērnu balvas arhitektūrā "ZIRNIS" žūrijas tikšanās, savukārt no pulksten 13.00 līdz 17.00 Dailes teātrī, Brīvības ielā 75, Rīgā, norisināsies arhitektūras biroja "OUTOFBOX" organizēts lekciju cikls "Modernisms Latvijā" un pēc lekciju cikla plkst. 16.00 Dailes teātra skvērā – ekskursija kopā ar biroja "MADE arhitekti" pārstāvjiem.

Trešdien, 4. oktobrī, pulksten 18.00 Arhitektu namā, Torņa ielā 11, Rīgā, norisināsies Jaunā Eiropas Bauhaus kopienas vakars, kura laikā būs iespēja iepazīties ar iniciatīvas oficiālajiem partneriem, draugiem un Jaunā Eiropas Bauhaus projektu īstenotājiem Latvijā. Ar uzrunu "Saule, vējš un silta māja" vakarā uzstāsies Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Janīna Kursīte.

Ceturtdien, 5. oktobrī, no pulksten 7.00 līdz 15.45 norisināsies izbraukuma seminārs Tallinā, Igaunijā, par tēmu "Velux dienas gaismas risinājumi izglītības iestādēs". Savukārt pulksten 17.15 Konferenču zālē Elizabetes ielā 2, Rīgā, norisināsies Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūta organizēts pasākums "Padomju modernisms Baltijā: starp nacionālo mantojumu un koloniālo pieredzi. Aktualitāte, pētniecība, reģenerācija".

Visas nedēļas garumā un līdz 16. oktobrim Vecrīgā, Torņa ielā 11, iepretim Arhitektu namam ir aplūkojami visi 37 balvai pieteiktie objekti brīvdabas izstādē "Latvijas Arhitektūras Gada Balva 2023".

Arhitektūras nedēļa tiks noslēgta piektdien, 6. oktobrī, "VEF Kvartāla" mākslas un kultūras telpā "Vasarnīca". Pasākuma dienā pulksten 16.30 notiks starptautiskās žūrijas pārstāvju vieslekcijas, bet pulksten 19.00, vakara noslēgumā, norisināsies svinīgā apbalvošanas ceremonija, kuras laikā tiks paziņoti tie objekti un procesi, kas saņēmuši augstākos apbalvojumus Latvijas arhitektūrā – zelta un sudraba apbalvojumus.

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2023 laureātus izvēlēsies starptautiska žūrija – arhitekts un arhitektu biroja "Audrius Ambrasas Architects" dibinātājs un vadītājs Audrius Ambrasas (Audrius Ambrasas); arhitekts, pilsētplānotājs un Briselē, Beļģijā, bāzētās dizaina studijas "1010AU" līdzdibinātājs Bērts Gelinks (Bert Gellynck); Briseles galvaspilsētas reģiona būvniecības meistars un galvenais arhitekts Kristians Borets (Kristiaan Borret); atlases žūrijas priekšsēdētājs un arhitektūras un dizaina studijas "Sampling" vadošais partneris un žūrijas priekšsēdētājs Mantens Devrīnts (Manten Devriendt).

Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti