Ziemassvētku ābolu kārtojums – recepte
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- ābols
- cukurs
- putukrējums
- samaltas piparkūkas.
Gatavošana:
- Nomizo ābolu, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos. Tos ieliek katliņā, kur pielej nedaudz ūdens un sāk karsēt. Kad āboli ir uzkarsējušies, pievieno cukuru. Visu kārtīgi savāra, pēc tam iegūtā masa jāatdzesē. Masai jābūt kā biezenim, bet ar gabaliņiem.
- Atliek visu sapildīt traukos. Vispirms traukā no konditorejas maisiņa liek saputotu putukrējumu. Tādā pašā veidā traukā tiek iepildīti arī savārītie āboli, bet pa virsu uzber sasmalcinātas piparkūkas.
Ja mājās nav konditorejas maisiņu, to visu var darīt arī ar karoti. Ja trauka lielums atļauj, ieteicams veidot vairākas kārtas – būs garšīgāk.