Rīta Panorāma

Ave Maria cauri gadsimtiem Pirmajos Ziemassvētkos Rīgas Domā

Rīta Panorāma

Intervija ar Kontroles dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu par Latvijas finanšu sektora sakārtošanu

Ziemassvētku ābolu kārtojums

Ziemassvētku ābolu kārtojums – gards un viegli pagatavojams saldais ēdiens

Neiztrūkstoša Ziemassvētku galda sastāvdaļa vienmēr ir bijis arī saldais ēdiens. Svētki ir brīdis, kad uz īsu brīdi var aizmirst par diētām un atļauties uzņemt vairāk saldu produktu nekā ikdienā. Ziemassvētku ābolu kārtojums ir garšīgs un vienkārši pagatavojams saldais ēdiens, kas būs pa spēkam ikvienam.

Ziemassvētku ābolu kārtojums – recepte

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • ābols
  • cukurs
  • putukrējums
  • samaltas piparkūkas.

Gatavošana:

  • Nomizo ābolu, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos. Tos ieliek katliņā, kur pielej nedaudz ūdens un sāk karsēt. Kad āboli ir uzkarsējušies, pievieno cukuru. Visu kārtīgi savāra, pēc tam iegūtā masa jāatdzesē. Masai jābūt kā biezenim, bet ar gabaliņiem.
  • Atliek visu sapildīt traukos. Vispirms traukā no konditorejas maisiņa liek saputotu putukrējumu. Tādā pašā veidā traukā tiek iepildīti arī savārītie āboli, bet pa virsu uzber sasmalcinātas piparkūkas.

Ja mājās nav konditorejas maisiņu, to visu var darīt arī ar karoti. Ja trauka lielums atļauj, ieteicams veidot vairākas kārtas – būs garšīgāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt