Nepieciešams:
- 500 grami maltas cūkgaļas
- Cūkgaļas bekons šķēlēs
- Četras garās un plānās strēmelēs sagriezta cūkgaļas liesā daļa
- Sīpoli, ķiploki
- Kartupeļu ciete
- 2 olas
- Sāls, pipari
- 50 grami cukura
- 200 grami sagriezta ķirbja
- 1 ābols
- saujiņa rozīņu
- 6 sasmalcinātas žāvētās plūmes
- Piparkūku garšviela
- 1 kaltēts čili pipars
- Dzērvenes un smiltsērkšķi
- Trīs ēdamkarotes ābolu etiķa
- Sviests
Pagatavošana:
Viss sākas ar cukura karamelizēšanu, proti, uz pannas sviestā apcep cukuru. Tad pievieno sagrieztu ķirbi, ābolu, rozīnes, plūmes, garšvielas un etiķi. Visu pannas saturu kārtīgi izsautē, ik pa brīdim samaisot.
Gatavo gaļu – vispirms sajauc kopā malto gaļu, izveidojot kaut ko līdzīgu kotlešu masai. Liek klāt sīpolus un ķiplokus, sakapātus pētersīļus un timiānu. Sandra Icaka baltmaizes vietā maltajai gaļai pievieno kartupeļu cieti, lai saturētu šo masu. Pievieno olas, sāli, piparus, samaisa.
Uz galda klāj folija loksnes, izkārto rindā vienu virs otras cūkgaļas liesās daļas strēmeles, galā kārto bekona šķēles tādā veidā, lai tās veidotu pagarinājumu. Uz cūkgaļas liesās daļas vienmērīgi izkārto maltās gaļas masu, bet tai pa virsu liek iepriekš pagatavoto ķirbju un augļu sautējumu, pārber ar svaigām dzērvenēm, smiltsērkšķiem un mazliet sasmalcinātiem valriekstiem. Paņemot aiz viena folijas gala rūpīgi sarullē gaļu un uz 40 minūtēm liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos. Blakus gaļas ruletei uz cepamās plāts izkārto sev tīkamās piedevas – kartupeļus, ķirbjus.