Īsakūd Latgolā

«Īsakūd Latgolā» (Iekodies Latgalē) Zveja Lubāna ezerā. Jobiki, guļbešnīki un šmakovka

Īsakūd Latgolā

«Īsakūd Latgolā» 4. sērija

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). Latgaļu speķis. Lūznavas muiža un Kroma kalns

Skābētu kāpostu zupa - «Iekodies Latgalē» recepte

LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" jeb "Īsakūd Latgolā", kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Otrajā raidījumā svētdien, 12.augustā, gatavots grūslis, sirņiki un kāpostu zupa.

Kāpostu zupas recepte:

Sastāvdaļas:

  • 1 kg izsautētu cūkgaļas ribiņu
  • 1 kg skābētu kāpostu
  • 3 litri ūdens
  • vārīti kartupeļi pasniegšanai
  • 200 g sagriezta speķīša

 

Pagatavošana:

  1. Kāpostus noskalo aukstā ūdenī un liek vārīties gaļas buljonā. Vāra, kamēr kāposti mīksti.
  2. Tad pievieno sagrieztu speķīti, vēl pavāra. Maisa pa saulei, lai visi, kas zupu ēdīs, saskanīgi dzīvotu.
  3. Pasniedzot zupu, uz galda jābūt novārītiem kartupeļiem. Tos ēd klāt ar sviestu vai krējumu.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt