Sirņiki - «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV raidījums "Iekodies Latgalē" jeb "Īsakūd Latgolā" atklāj Latgales tradicionālo garšu daudzveidību. Vienai maltītei iesaka gatavot grūsli, sirņikus un kāpostu zupu.

Sastāvdaļas:

Sirņiku recepte:

  • 500 g lauku biezpiena
  • 3 lauku olas
  • glāze miltu
  • šķipsniņa sāls
  • cukurs pēc garšas
  • vaniļas cukurs
  • saulespuķu eļļa cepšanai

Pasniegšanai - ievārījums, krējums, cukurs

Pagatavošana:

  1. Traukā liek biezpienu, pievieno olas, miltus, sāli un cukuru. Kārtīgi mīca. Jo ilgāk mīca, jo gaisīgāki būs sirņiki.  Mīkla ir pareizajā konsistencē, kad tā atlec no rokām.
  2. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, ar rokām veido nelielus plācenīšus, rokas saslapējot ūdenī vai eļļā, lai milti neliptu klāt, un cep no abām pusēm brūnus.

Māras variācija:

 Gatavai sirņiku mīklai pievieno šķipsniņu piestā sagrūsta kardemona.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti