Paipalu olas siera un gaļas mundierī - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Šoreiz saimnieces viesojās pie Silvijas Čurkstes Madonas novada Aronas pagasta mājās “Lielie Kupri”. Pamatēdienā sievas mielojās ar paipalu olām siera un gaļas mundierī.

Pamatēdiens "Kal dzelzi - izkal sudrabu, kal sudrabu - izkal zeltu"

Sastāvdaļas

  • Kotlešu masa - 0,5 kg
  • Paipalu olas vārītas - 6 gab.
  • Krievijas siers – rīvēts 100 g  

Pagatavošana

Kotlešu masu sadala vienādās sešās porcijās. No katras porcijas uz plaukstas veido plāceni. Tam pāri pārkaisa rīvēta siera kārtiņu un vidū ieliek vārītu, nomizotu paipalas olu. Visu pildījumu saveido apaļu - tā, lai gaļa būtu vienmērīgi no visām pusēm, liek uz cepešpannas un cep 40 minūtes 200ºC. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Cepti burkāni

  • Burkāni - 0,5 kg
  • Lobītas saulespuķu sēkliņas - 50 g
  • Olīveļļa - 1 ēdamkarote
  • Sāls, pipari.

Nomizotus burkānus sagriež vienādās apaļās ripiņās. Cep uz pannas eļļā un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Kad burkāni ir jau gandrīz gatavi, pievieno saulespuķu sēklas.

Krāsnī apcepti kartupeļi

  • Kartupeļi - 0,5 kg
  • Sviests - 50 g
  • Sāls

Vārītus kartupeļus saber cepešpannā, pieliek sviestu un apcep cepeškrāsnī 15 min. 200ºC, ik pa reizei apmaisot, lai sviests tiek vienmērīgi pie visiem kartupeļiem.

Salāti

  • Svaigs kāposts - 200 g
  • Svaigs gurķis - 100 g
  • Svaigs apelsīns
  • Citrons
  • Sāls, olīveļļa - 1 ēdamkarote.

Smalki sarīvētu kāpostu pārkaisa ar sāli un sastampā, kamēr izdalās sula, pēc tam piespiež apelsīna un citrona sulu (izmanto tikai pusīti augļa). Sarīvē svaigo gurķi. Visu samaisa ar ēdamkaroti olīveļļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti