Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 2. sērija

«Gatavo dabā» 1. sērija

Cūkgaļas šašliks – «Gatavo dabā!» recepte

LTV1 skatītāji ik otrdienu plkst.19.30 var vērot jaunu raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Pirmajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis pārgājienā kopā ar piedzīvojumu ekspertu Robertu Līci devās uz Gaujas Nacionālo parku, Kalēja alu, Strīķupi un gatavoja cūkgaļas šašliku, cukīni salātus ar bazilika pesto, biešu un alus maizi.

Cūkgaļas šašlika recepte

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkas pavēderes
  • sāls
  • pipari
  • 1 liels sarkanais vai baltais sīpols (pēc izvēles)

Gatavošana:

  1. Sagriež cūkas pavēderi gabalos, iesmērē ar sāli un pipariem un dur uz iesmiem.
  2. Cep līdz brīdim, kad gaļas iekšiene vēl nedaudz rozā jeb minūti, pirms ir gatavs.
  3. Kamēr gaļa cepas, sakapā sīpolu un liek lielā bļodā vai katlā.
  4. Kad gaļa gatava – to liek tajā pašā traukā, kur sīpoli. Uzliek vāku vai citu bļodu un krata gaļu kopā ar sīpoliem. Mērķis ir izsist no sīpoliem sulu, kas uzlabo šašlika garšu. Tas jādara, kamēr vēl šašliks karsts, jo tā tas vēl gatavojas un siltums iziet viscaur  gaļas gabalam, kā arī sīpols paspēj nedaudz termiski apstrādāties no karstā šašlika taukiem, kas izdalās, to visu kopā kratot.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti