Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces 8. Iveta Celkarte

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Faimja Turlaja

Īstās latvju saimnieces. Brigita Puriņa

Rupjmaizes krēms ar jāņogu–upeņu želeju. «Īstās latvju saimnieces» recepte

Visas mums tik zināmās vasaras garšas satiekas uz viena šķīvja – pagatavo šo desertu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Brigitas Puriņas receptes.

Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Eleganto Brigitu Puriņu skatītāji iepazina piektajā sezonā, kurā viņa plūca uzvaras laurus. Viņa saimnieko Straupes "Rūjās" un Straupes lauku labumu tirdziņa kafejnīcā Straupes Zirgu pastā.

Brigita Puriņa
Brigita Puriņa

Nepieciešams:

  • 300 grami upeņu un jāņogu sulas ar cukuru
  • 1 deserta karote želatīna
  • Puslitrs saldā krējuma
  • 50 grami cukura
  • 100 grami rupjmaizes rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote želatīna (ar kaudzi)

Brigitas Puriņas pasniegtais rupjmaizes krēms.
Brigitas Puriņas pasniegtais rupjmaizes krēms.

Pagatavošana:

Želatīnu uzbriedina, izkausē un maisot pievieno upeņu un jāņogu sulai. Līdz pusei pilda deserta formiņās un liek ledusskapī, lai sastingst.

Saldo krējumu ar cukuru sakuļ stingrās putās, pievieno rupjmaizes rīvmaizi un iemaisa izkausēto želatīnu. Masu kārto deserta formiņās virs sastingušās upeņu–jāņogu želejas un liek ledusskapī, lai arī virsējā kārta sastingst.

Pasniedz uz rupjmaizes cepuma un ar svaigām ogām.

Lai želeju un krēmu būtu vieglāk izņemt no deserta formiņām, pirms pasniegšanas tās ieteicams uz mirkli iegremdēt karstā ūdenī.

Citas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti