Kūka krūzē jeb «mug cake» – ašs deserts bez jezgas un pārēšanās

Šokolādīga un aša vienas porcijas kūka brīžiem, kad gribas kūku, bet tikai vienu gabaliņu. Var gatavot gan krūzē, ja ir pieejama mikroviļņu krāsns, gan mazos krāsns trauciņos, ja gatavosiet cepeškrāsnī, un tieši tik daudz, cik ir ēdāju.

Vienai kūciņai nepieciešams:

3 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote nesaldināta kakao
2 ēdamkarotes cukura
¼ tējkarotes cepamā pulvera
4 ēdamkarotes augu (vai govs) piena
1 ēdamkarote neitrālas eļļas - liku olīveļļu
pūdercukurs dekorēšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Krūzē, ja gatavo mikroviļņu krāsnī, vai karstumizturīgā trauciņā, ja krāsnī,  sajauc miltus, kakao, cukuru un cepamo pulveri. Pievieno pienu un eļļu, sajauc ar dakšiņu

Liek cepties: ja mikroviļņu krāsnī, tad aptuveni 1-1,5 minūti; ja krāsnī – tad iepriekš uzsilda līdz 180 grādiem un cep 15-20 minūtes.

Ļauj atdzist, dekorē pēc savas gaumes. Mēs ēdām ar vaniļas jogurtu.

Sastāvdaļas saliekam trauciņos.
Sastāvdaļas saliekam trauciņos.

 

 

Un ēd. Dekorē pēc izvēles un iespējām.
Un ēd. Dekorē pēc izvēles un iespējām.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti