FOTORECEPTE. Burkānkūka ar riekstu krēma glazūru soli pa solim

Burkānkūka būs labs papildinājums gan svētku galdam, gan brīvdienu brokastīm. Neparastāku noti tai piešķirs Indijas riekstu krēms. Ja vēl prāto, ko saldu lai liek Lieldienu galdā, kāpēc lai tā nebūtu šī burkānkūka?

Šīs receptes realizēšanai izmantoju virtuves kombainu. Kūku var pagatavot arī bez ierīces, jaucot sastāvdaļas bļodā. Kūkas virskārtas (krēma) pagatavošanai gan būs nepieciešams blenderis.

Nepieciešams:

  • 200 grami rīvētu burkānu
  • 230 grami augu (vai govs) piena
  • 125 grami ābolu biezeņa
  • 250 grami miltu 
  • 60 grami cukura (izmantoju nerafinētu cukurniedru cukuru)
  • 60 grami kokosriekstu eļļas
  • 1 paciņa (~7–10 grami) cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • ½ tējkarote vaniļas pulvera
  • 1 šķipsna malta muskatrieksta

Virskārtai nepieciešams:

  • 100 grami Indijas riekstu
  • 70 grami augu (vai govs) piena
  • 50 grami agaves vai kļavu sīrupa
  • 30 grami margarīna vai sviesta
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • ½ tējkarote malta ingvera
  • šķipsna vaniļas pulvera
  • dekorēšanai: valrieksti, žāvētas ogas (te dzērvenes)

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Virtuves kombainā liek izkausētu kokosriekstu eļļu, ābolu biezeni un pienu, sajauc. Pievieno miltus, cepamo pulveri, cukuru, garšvielas, sajauc. Pievieno rīvētos burkānus, sajauc. Iegūto mīklu liek kūkas formā, izlīdzina. Liek cepties iepriekš uzsildītajā krāsnī aptuveni 45 minūtes. Kūka gatava, kad, iedurot naža galu, tas iznāk sauss. Pirms izņemšanas no formas ļauj kūkai atdzist.

Sajauc visas sastāvdaļas kopā ar sasmalcinātiem burkāniem.
Sajauc visas sastāvdaļas kopā ar sasmalcinātiem burkāniem.

Mīklu liek kūkas formā un izlīdzina.
Mīklu liek kūkas formā un izlīdzina.

Izcepto kūku pirms izņemšanas no formas atdzesē. Ja kūkā cepšanas laikā "iemetusies" kāda...
Izcepto kūku pirms izņemšanas no formas atdzesē. Ja kūkā cepšanas laikā "iemetusies" kāda plaisa, nav jābēdā, jo to visu glīti nomaskēs krēms.

Pagatavo krēmu: 

Noskalo Indijas riekstus. Liek krūzē vai citā traukā, aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz aptuveni 15 minūtēm. Nokāš Indijas riekstus, liek virtuves kombainā kopā ar pārējām virskārtas sastāvdaļām. Maļ vairākas reizes, pa vidam apturot virtuves kombainu un nokasot maliņas. Maļ, līdz krēms ir krēmīgs un bez gabaliņiem. Krēmu liek ledusskapī uz aptuveni 20 minūtēm. Smērē uz atdzisušās burkānkūkas, izlīdzina. Dekorē ar riekstiem un ogām. Kūku uzglabā ledusskapī.

Izmērcētos riekstus sablendē kopā ar pārējām krēma sastāvdaļām, līdz iegūst viendabīgu masu.
Izmērcētos riekstus sablendē kopā ar pārējām krēma sastāvdaļām, līdz iegūst viendabīgu masu.

Lai labi garšo!
Lai labi garšo!

Citas fotoreceptes

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti