Sadaļas Sadaļas

Pārtikas revidents

Noskaties, kā Rīgā audzē un pārstrādā čili!

Pārtikas revidents

Kā asi ēdieni patiesībā ietekmē veselību?

Trekns vai vājpiena biezpiens – kurš veselīgāks?

Trekns biezpiens vai vājpiena – kurš veselīgāks?

Ja cilvēkam nav problēmu ar tauku sagremošanu, tad biezpiena tauku saturs – 0,5%, 5% vai 9% – no veselības viedokļa nav tik būtisks, LTV raidījumam “Pārtikas revidents” skaidroja “Anti-Aging Institute” uztura speciālists Ansis Zauers. Turklāt lielāko treknumu biezpienam parasti piešķir krējums, ar ko kopā to ēd visbiežāk.

 Biezpiens kā produkts ir veselīgs, un pievienotais tauku daudzums ir faktors, kas veselam cilvēkam nav tik būtisks. “Tas varētu būt aktuāls cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar tauku sagremošanu, kuriem aizkuņģa dziedzeris neizdala fermentus, kas no žults emulģē taukus,” akcentēja speciālists.

“Mēs pārsvarā ēdam biezpienu ar krējumu, un krējums ir tieši tie tauki, ko pievienojam. Tā kā 5% vai vairāk tauku procentu tieši biezpienā nav pat svarīgi. Ja pievieno klāt vēl ķimenes, sanāk ideāla maltīte,” stāstīja Zauers.

Uztura speciālists arī uzsvēra, ka ne jau biezpiens būs tas, kas padarīs mūs apaļīgākus. Tie būs vienkāršie cukuri kombinācijā ar taukiem, līdz ar to droši var ēst arī biezpienu ar 9% tauku saturu, taču, domājot par veselīgumu, to labāk papildināt ar zaļumiem, nevis pāris karotēm salda ievārījuma.

Biezpiena vērtīguma pamatā ir olbaltumvielas, kas ir īpaši vērtīgas senioriem, jo viņiem ikdienas uzturā pietrūkst pilnvērtīgu olbaltumvielu.

 

Pārtikas revidents

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Veselība
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt