Biezpiens kā produkts ir veselīgs, un pievienotais tauku daudzums ir faktors, kas veselam cilvēkam nav tik būtisks. “Tas varētu būt aktuāls cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar tauku sagremošanu, kuriem aizkuņģa dziedzeris neizdala fermentus, kas no žults emulģē taukus,” akcentēja speciālists.
“Mēs pārsvarā ēdam biezpienu ar krējumu, un krējums ir tieši tie tauki, ko pievienojam. Tā kā 5% vai vairāk tauku procentu tieši biezpienā nav pat svarīgi. Ja pievieno klāt vēl ķimenes, sanāk ideāla maltīte,” stāstīja Zauers.
Uztura speciālists arī uzsvēra, ka ne jau biezpiens būs tas, kas padarīs mūs apaļīgākus. Tie būs vienkāršie cukuri kombinācijā ar taukiem, līdz ar to droši var ēst arī biezpienu ar 9% tauku saturu, taču, domājot par veselīgumu, to labāk papildināt ar zaļumiem, nevis pāris karotēm salda ievārījuma.
Biezpiena vērtīguma pamatā ir olbaltumvielas, kas ir īpaši vērtīgas senioriem, jo viņiem ikdienas uzturā pietrūkst pilnvērtīgu olbaltumvielu.