Vēstures skolotājs

Vēstures skolotājs. Neatkarības karš. 6. sērija

Viens, divi – gatavs!

Viens, divi - gatavs!

Viens, divi - gatavs!

Pasta ar vistas fileju. Recepte no raidījuma «Viens, divi – gatavs!»

Te ideja bērniem, kuri paši vēlas pagatavot ko garšīgu. Šefapvārs Raimonds Zommers piedāvā recepti un gatavošanas padomus mazajiem pavāriem. Ļaujiet bērniem to izmēģināt, viņiem noteikti izdosies!

Iedvesmai noskatieties, kā ar šīs receptes pagatavošanu raidījumā "Viens, divi – gatavs!" veicās divām labāko draugu komandām – virtuvē rosījās Otto Rožkalns (9 gadi)  un Rihards Ruciņš (12 gadi) no Ādažiem, kā arī Elza Klišāne (10 gadi) un Adrija Čivča (9 gadi) no Siguldas.

Šefpavāra Raimonda Zommera uzdevums abām komandām – pagatavot pastu ar vistu un dārzeņiem.

Pasta ar vistas fileju

Četrām porcijām nepieciešams:

  • 400 g spageti
  • 500 g vistas filejas
  • 400 g tomātu savā sulā
  • 100 g siera
  • Divi burkāni
  • Sīpols
  • Svaigs baziliks
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pielej eļļu, lai pasta nesalīp, un pieber sāli. Pastu vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Kamēr pasta vārās, nelielos gabaliņos sagriež vistas fileju. Sarīvē burkānus, nelielos gabaliņos sagriež sīpolu.

Nelielā eļļas daudzumā apcep vistas fileju, pievieno tai sāli un piparus.

Kad vista apcepta, pievieno burkānus un sīpolu, cep aptuveni piecas minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.

Pievieno tomātus savā sulā un sautē aptuveni 7-10 minūtes.

Sarīvē sieru.

Gatavo pastu liek šķīvī, pārlej ar vistas fileju dārzeņu mērcē. Uzber sieru un pievieno svaiga bazilika lapiņas.

Lai labi garšo!

Raidījums "Viens, divi – gatavs!" LTV1 skatāms sestdienās plkst 9.00, visus raidījumus var redzēt arī "Bērnistabā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti