Nepieciešams:
Zupai:
500g rabarberu.
150g cukura.
Citrona miza.
Mīklai:
2 olas.
200ml piena.
1 glāze miltu.
Sāls.
3 ēdamkarotes cukura.
1 ēdamkarote vaniļas cukura.
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. Katlā lej divus litrus ūdens, uzvāra, pieliek rabarberus, vāra dažas minūtes. Kad rabarberi mīksti, pieliek cukuru un citrona miziņu.
Mīklai sakuļ olas, pieliek cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls un pienu, tad liek klāt miltus. Mīkla nav pārāk stingra. Katliņā uzvāra ūdeni un liek mīklu ar tējkaroti, vāra. Kad klimpas uzpeld, tās izņem no ūdens un liek rabarberu zupā.
Variants: Klimpas vāra rabarberu zupā, ne atsevišķā ūdenī, tas zupu padarīs tumīgāku.
Variants 2: Ja zupu vēlas biezāku, to iebiezina ar kartupeļu cieti. Klimpas vāra atsevišķi ūdenī, kad gatavas, ieliek zupā.