Uztura speciāliste Ilva Lazda raidījumam atzina, ka daudziem cilvēkiem šķiet, ka, pagatavojot ātri pagatavojamās nūdeles atsevišķi no iekļautajām piedevām, tie nenodara nekādu kaitējumu veselībai. Bet jāskatās uz marķējumu, un, piemēram, vienā produktā var redzēt, ka 100 gramos produkta ir gandrīz 20 grami tauku.
“Tas ir patiesībā vairāk nekā frī kartupeļos, un skaidrs, ka šajā vienā [garšvielu] paciņā nav šie 20 grami tauku, šajā paciņā ir tieši viens grams. Tas nozīmē to, ka šajā produktā pašā par sevi, makaronos, ir tauki,” skaidroja uztura speciāliste.
Arī makrobiologs Roberts Lācītis stāsta, ka šis nav ēdiens, ko ikdienā vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē.
Izpētot produktu sastāvu, Lācītis secināja, ka, lietojot šo produktu, “ceļas cukura līmenis organismā ļoti spēcīgi, insulīns metas ārā no aizkuņģa dziedzera, ja insulīns ir augsts, zūd testosterons, ja zūd testosterons, tas nozīmē, ka šis produkts atsauksies uz vīriešiem, uz viņu sēklas kvalitāti, tātad uz reproduktīvo sistēmu”.
“It sevišķi tie, kas ēd jauniešu pubertātes periodā, studenti, it sevišķi sausā veidā. Tad ir vakars, tad var palikt arī bez bērniem pēc tam,” sacīja Lācītis.
“Ņemot vērā to, ka Latvijas iedzīvotāju uzturā apēsto tauku daudzums jau tā ir pārāk liels, tad diez vai būtu prātīgi izvēlēties ēst produktu, kuram ir alternatīvas, respektīvi, parasti makaroni, kuri nesaturēs tik lielu tauku daudzumu, ja vien mēs to nepievienosim paši,” piebilda uztura speciāliste Lazda.