Umurgā izskanēs 3. starptautiskais diksilendu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Limbažu  novada Umurgā 28.jūnijā notiks 3. starptautiskais diksilendu festivāls, kas pulcēs septiņus dalībniekus, tai skaitā viesus no Lietuvas un Čehijas.

Šogad festivālā izskanēs divi koncerti - dienas koncerts "Iepazīsti diksilendu!" un vakara koncerts "Diksilends pār Umurgu".

Dienas koncertā plkst. 15 uzstāsies diksilendi "Sigulda" un "Lemisele", kā arī Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra diksilends. Koncertu vadīs aktieris Jānis Kirmuška.

Savukārt festivāla vakara koncertā plkst. 19 muzicēs "Sunny Groowe Dixie" un "Sapņu komanda" no Rīgas, kā arī "Dixxieband" no Lietuvas un "Brass Band" no Čehijas. Koncertu vadīs mūzikas žurnālists Edgars Raginskis.

3. starptautiskais diksilendu festivāla izskaņā - dejas ar Iru Krauju un "Krauja Storm Band".

Dienas koncerts būs bez maksas, savukārt biļetes uz vakara pasākumiem var iegādāties "Biļešu servisa" tīklā.

Starptautiskais diksilendu festivāls Umurgā ir pirmais un pagaidām vienīgais diksilenda mūzikas stila sarīkojums Latvijā un Baltijā. Agrāk šis klasiskā džeza paveids Latvijā nav īpaši popularizēts, kaut arī ir mākslinieki, kuri darbojas augstā līmenī. 1. starptautiskais diksilendu festivāls Umurgā notika 2012.gadā. Festivāla ilggadējais namatēvs ir Armands Leimanis, savukārt mākslinieciskais vadītājs - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu katedras vadītājs, tubas/eifonija klases asociētais profesors Jānis Retenais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti