Papildināts Lietuvas festivāla «Granatos Live» mūziķu saraksts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 31.jūlija līdz 2.augustam trešo gadu pēc kārtas Rumšišķes brīvdabas muzeja teritorijā notiks viens no lielākajiem Lietuvas mūzikas un izklaides pasākumiem - festivāls "Granatos Live".

Festivāla "Granatos Live" laikā pirmo reizi Baltijā viesosies "Grammy" balvas ieguvēji grupa "Clean Bandit" un samtainās balss īpašniece Džesija Veira. Festivālā uzstāsies arī grupas "Jungle", "Submotion Orchestra", "On-The-Go", "Rebeka", "Leon Somov & Jazzu", "Skamp" un citi mūziķi. Kā norāda festivāla rīkotāji, "Granatos Live" mūziķu saraksts vēl tiks papildināts.

Grupa "Clean Bandit" ir "Grammy" balvas ieguvēji kategorijā "Labākais deju mūzikas ieraksts", divkārtēji "Brit Awards" nominanti, kā arī 2014.gadā visvairāk klausītās dziesmas autori. Kvartets izveidojies 2009.gadā Kembridžā. Apvienojot klasiskās mūzikas elementus ar elektroniskiem bītiem, grupa atklājusi īstu zelta dzīslu.

"Brit Awards" nominācijas "Labākā britu dziedātāja" ieguvēja Džesija Veira (Jessie Ware), kura darbojas popmūzikas, soulmūzikas un r’n’b žanrā, ir viena no šobrīd pieprasītākajām festivālu māksliniecēm. Līdz šim Džesija Veira izdevusi divus albumus - "Devotion" un "Tough love", un abi sasnieguši topu virsotnes.

Britu modernā soula apvienību "Jungle" dibinājuši Toms Makfārlands un Džošs Loids Vatsons. Grupas daiļradi raksturo krāšņi salīdzinājumi ar pagājušā gadsimta 70.gadu "funk" stila mūziku, kas miksēts ar "tropiskām perkusijām, savvaļas trokšņiem, izsaucieniem falsetā, psihedēliskām un iracionālām basa līnijām".

Lielbritāniju "Granatos Live" festivālā pārstāvēs arī "Submotion Orchestra". Septiņu cilvēku apvienība žonglē te ar smagu elektroniku, te ar džezu, te soulmūziku un citiem elementiem, kas neļauj grupas daiļradi ierindot neviena tradicionālā mūzikas žanra rāmjos.

Elektroniskās mūzikas duets "Rebeka" ir viens no šobrīd interesantākajiem Polijas muzikālajiem projektiem. Grupas dibinātāji Ivonna Skvarneka un Bartošs Ščeznijs spēlē visdažādākos instrumentus - sākot ar 80.gadu analogajiem sintezatoriem un rotaļu mūzikas instrumentiem, beidzot ar diktofoniem un elektriskajām ģitārām.

Krievijas indīpopa grupas "On-The-Go" mūzika ir hipnotisks lokālu iezīmju, autentisku melodiju un īpatnēju dziesmu tekstu kokteilis. Lai arī "On-The-Go" etniskā identitāte mūzikā netiek atklāti demonstrēta, grupas radītās melodijas rada iespaidu, ka tā nāk no kāda cita planētas nostūra.

Uz "Granatos Live" skatuves kāps ne vien ārzemju izpildītāji, bet arī daudzas vietējās grupas, to vidū - elektroniskās un eksperimentālās mūzikas duets "Leon Somov & Jazzu", grupa "Skamp", teatrālās mūzikas grupa "Liūdni slibinai", rokenrola, kantrī un indī mūzikas grupa "Colours of Bubbles", indīroka un elektroniskās mūzikas grupa "Ba.", "Beissoul & Einius", kā arī hip-hopa grupa "Jama&W".

Kā vēstīts, "Granatos Live" notiks trešo gadu. Līdz šim festivāls jau uzņēmis tādus mūziķus kā "Bastille", "Fenech Soler", "The Asteroids Galaxy Tour", Džons Ņūmens, Džeimss Morisons, "Dub FX", "Jamie N Commons" un citus

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti