Lietuvas festivālā «Granatos Live» uzstāsies «Clean Bandit» un Džesija Veira

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mūzikas festivāls “Granatos Live”, kas notiks no 31.jūlija līdz 2.augustam Lietuvas Brīvdabas muzejā Rumšišķē, atklājis pirmos viesmāksliniekus. "Grammy" balvas ieguvēji „Clean Bandit” un "Brit Awards" nominante Džesija Veira jau apstiprinājuši savu dalību festivālā. Tā būs abu mākslinieku pirmā uzstāšanās Baltijas valstīs, informē festivāla rīkotāji.

Džesija Veira darbojas uz Lielbritānijas mūzikas skatuves jau vairākus gadus. Dziedātājai iznākuši divi albumi un abi sasnieguši TOP 10. Populārās mūzikas cienītājiem labi pazīstamas viņas dziesmas “Wildest Moments”, “Say You Love Me”, “Tough Love”, “You & I (Forever)” un citas.

Šogad Džesija Veira nominēta "BRIT Awards" balvai kategorijā „Labākā dziedātāja”. Pagājušajā gadā par savu debijas albumu „Devotion” dziedātāja saņēma "South Bank Sky Arts" balvu. Šis albums bijis nominēts arī prestižajai "Mercury" balvai.

Džesija Veira studējusi literatūru un sākotnēji strādājusi par žurnālisti, taču pēc tam nolēmusi sekot sirds aicinājumam un nodarboties ar mūziku. Viņas skatuves karjera aizsākusies, dziedot fona vokālu Džekam Penjatem un „SBTKRT”. Dziedātājas balss dzirdama arī „Florence & the Machine” albumā „Ceremonials”.

Džesijas Veiras debijas singls „Strangest Feelings” izdots 2011.gadā, un kopš tā laika dziedātājas popularitāte strauji augusi. Pagājušajā rudenī viņa izdevusi savu jaunāko albumu „Tough Love”. Šis kritiķu augsti novērtētais ieraksts ieņēmis devīto vietu Lielbritānijas albumu topā.

Kembridžas grupa „Clean Bandit” dibināta 2009.gadā, tomēr pasaules ievērību tā sasniegusi pagājušajā gadā ar singlu „Rather Be”. Šī dziesma noturējās Lielbritānijas singlu topa augšgalā četras nedēļas.

„Clean Bandit” nule saņēmuši "Grammy" balvu nominācijā „Labākā deju mūzikas dziesma”, kā arī ir nominēti "Brit Awards" balvai kategorijās „Labākā britu grupa” un „Labākais singls”. „Rather Be” ieguvusi arī visspēlētākās dziesmas titulu, apsteidzot Farela Viljamsa „Happy” un Džona Ledženda „All Of Me”.

Grupas „Clean Bandit” četri dalībnieki satikušies Kembridžas universitātē. Džeks Patersons sāka ierakstīt savas draudzenes Greisas Četo čella spēli un pielāgot tai elektroniskās mūzikas skanējumu. Greisai šo eksperimentu rezultāts patika, un radās ideja par grupas izveidošanu. Grupā nav neviena vokālista, tādēļ tā sadarbojas ar vairākiem dziedātājiem, kas katrai dziesmai piešķir savu unikālo skanējumu. Grupas debijas albumā „New Eyes” izdots 2014.gadā un tajā dzirdami 12 dažādi vokāli.

Festivāla "Granatos Live” rīkotāji sola, ka tuvākajā laikā tiks izziņoti vēl vairāki pasaulē aktuāli mūziķi un grupas. „Granatos Live” notiks trešo gadu. Līdz šim festivāls jau uzņēmis tādas grupas un izpildītājus kā „Bastille”, „Fenech Soler“, „The Asteroids Galaxy Tour”, Džons Ņūmens, Džeimss Morisons, „Dub FX”, „Jamie N Commons” un citus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti