Grega dienasgrāmatu autors Džefs Kinnijs viesosies Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 

Iznākot pēdējai, desmitai Grega dienasgrāmatu sērijas grāmatai, rakstnieks Džefs Kinnijs nolēmis doties pasaules tūrē, apmeklējot 15 pilsētas, starp kurām ir arī Rīga.

3. novembrī visās valstīs, kas izdod “Grega dienasgrāmatas”, arī Latvijā, "Apgādā Zvaigzne ABC" iznāk desmitā un pēdējā "Grega dienasgrāmata". Tās nosaukums "Vecā skola".

Tā kā rakstnieks nolēmis ar desmitro grāmatu pabeigt sēriju par Grega piedzīvojumiem, viņš dodas pasaules tūrē, apmeklējot 15 pilsētas piecos kontinentos - Londonu, Ņujorku, Bostonu, Tokiju, Pekinu, Sidneju, Madridi, Lisabonu, Frankfurti, Atēnas, Stambulu, Bukaresti, Amsterdamu, Riodežaneiro un Rīgu.

“Grega festivāls” visā pasaulē risināsies dažādos veidos, aktīvi iesaistot arī grāmatu fanus. Latvijā Džefu Kinniju varēs sastapt divas dienas – 8. un 9. decembrī. Visās pilsētās Dž. Kinnijam seko filmētāju komanda no ASV, kas iemūžina šo pasaules tūri – filma tiks rādīta turpmāk viņa rīkotajos pasākumos, kā arī tiks ievietota youtube.com u.c.

8. decembrī notiks Džefa Kinnija un viņa komandas sagaidīšana lidostā Rīga (plkst. 13.35, "Air Baltic" reiss no Amsterdamas). Turpat lidostā notiks preses konference.

Savukārt 9. decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks “Grega festivāls”. Japānas bērni jau ir izpirkuši visas biļetes uz tikšanos Tokijā, bet latviešu bērniem ir iespēja tikšanos apmeklēt, piedaloties konkursā. Informācija par konkursu meklējama tuvākajā bibliotēkā un www.lnb.lv.

Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmata” (Diary of Wimpy Kid) šobrīd pasaulē izdota vairāk nekā 164 miljonos eksemplāru un tulkota vairāk nekā 60 valodās, padarot viņu par pasaulē slavenāko mūsdienu bērnu rakstnieku.

Ar Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmatu” un tās galveno varoni Gregu Hefliju ir sākusies jauna ēra bērnu un pusaudžu literatūrā. Pusaudži, īpaši jau puikas, atkal lasa grāmatas. Kopš pirmās pārdošanas dienas 2011. gadā arī Latvijā “Grega dienasgrāmata” un tās turpinājumi atrodami pārdotāko grāmatu TOP 10 sarakstos. Bērnu žūrijas 5.-7. klašu grupā 2011. un 2012. gadā absolūts favorīts, saņemta Lielā lasītāju balva (Latvijas bibliotēku aptauja – statistika par visvairāk pieprasītajām grāmatām) 2012., 2013., 2014. gadā pirmā vieta tulkotās bērnu literatūras grupā.

Džefs Kinnijs ir interneta spēļu veidotājs un karikatūrists, bet viņa grāmatu sērija “Grega dienasgrāmata” kopš pirmās grāmatas iznākšanas 2007. gadā kļuvusi par “New York Times” bestselleru numur viens. Džefs Kinnijs avīzē ''Times'' nosaukts par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Katra no šobrīd izdotajām deviņām “Grega dienasgrāmatas”  daļām tulkotas 35 valodās. Bestselleru listē grāmatas turējušās vairāk nekā 400 nedēļas. Tapušas arī trīs filmas."Wimpy Kid" ir sava oficiāla mājaslapa un fanu klubs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti