Rīta Panorāma

Intervija ar Šarenī Veidu, Oskaru Perezu, Darelu Grīnu un Polu Bodriju

Rīta Panorāma

Pirmizrāde baletam "Šeherezāde un viņas stāsti"

Dzintaru koncertzālei 80!

Dzintaru koncertzāles 80. jubilejai veltītās izstādes atklāšanu atceļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

8. aprīlī Dzintaru koncertzālē bija paredzēts atklāt izstādi "Dzintaru koncertzālei 80. Personības un notikumi.". Latvijas Televīzijas kultūras ziņu veidotāji informē, ka sakarā ar izstādes veidotāja Matīsa Mailīša traģisko bojāeju atklāšanas pasākums ir atcelts. To lsm.lv apstiprināja arī koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka. 9. un 10. aprīlī ikviens interesents izstādi varēs apmeklēt bez maksas.

Šogad Dzintaru koncertzāle svin nozīmīgu jubileju – 80 gadus kopš Mazās zāles, pirmās slēgta tipa koncertzāles Latvijā, atklāšanas 1936. gadā. Atskatoties uz aizvadītajiem 80 gadiem un gatavojoties koncertzāles jubilejai, izstādi veidojusi vēsturniece Inga Sarma un arhitekts Matīss Mailītis.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atklāj Inga Sarma, izstādē izmantoti materiāli no trīs muzeju krājumiem, personiskajām kolekcijām un Valsts vēstures arhīva.

Izstādē, kura aplūkojama atjaunotās Dzintaru koncertzāles Kamerzālē, atspoguļoti krāšņākie un nozīmīgākie notikumi Dzintaru koncertzālē no tās atklāšanas  līdz mūsdienām. Izstādes apmeklētājiem ir iespēja uzzināt to  kādi pasaulslaveni mūziķi uzstājušies Dzintaru koncertzālē un kādi spilgti mūzikas dzīves notikumi saistīti ar koncertzāli – festivāli, pirmatskaņojumi un vēsturiski svarīgi  pasākumi.

Izstādē eksponēti foto materiāli, dokumenti, afišas, kā arī mūzikas instrumenti un priekšmeti, kas saistīti ar Edinburgas kūrmāju. Īpaša vieta atvēlēta multimedijam, kas apvieno kinohronikas, mūzikas ierakstus un datoranimāciju.

Līdz maija beigām izstāde būs apskatāma par maksu brīvdienās no plkst.12 līdz 17, kā arī bez maksas Dzintaru koncertzāles koncertu apmeklētājiem. Par izstādes darba laiku vasarā koncertzāles pārstāvji sola sniegt informāciju vēlāk.

Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis atklāj, ka jubilejas lielkoncerts gaidāms 4. jūnijā, tāpat top divas skulptūras un grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti