Kultūras ziņas

Rīgā koncertēs Rufuss Veinraits

Kultūras ziņas

Meistari un mācekļi jauniešu mūzikas festivālā "Avanti"

Aktieris Ralfs Fainss Rīgā ieskaņo filmu

Aktieris Ralfs Fainss Rīgā ieskaņo filmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau šajā nedēļas nogalē, iespējams, Rīgas ielās jums pretī nāk pats slavenais, diviem „Oskariem” nominētais Ralfs Fainss. Britu aktieris spēlē galveno lomu Latvijas, Krievijas, Francijas un Lielbritānijas kopražojuma filmā „Divas sievietes” un ieradies Rīgā uz filmas ieskaņošanu. Latviešu skaņu režisors un britu aktieris šajās dienās kopā strādā Jura Podnieka studijā.

Ralfs Fainss visplašākajam skatītāju lokam zināms kā Voldemorts Harija Potera filmās, bet pirmo „Oskara” nomināciju 1994. gadā viņam atnesa otrā plāna loma Stīvena Spīlberga filmā „Šindlera saraksts”. Otru – galvenā loma filmā kara laika mīlestības stāstā „Angļu pacients”.

Šajās dienās viņš Jura Podnieka studijā ieskaņo lomu filmā, kas ir Latvijas, Krievijas, Francijas un Lielbritānijas kopražojums. Skaidrojot, kāpēc piekritis dalībai filmā, pasaulslavenais aktieris atklāj – jau kopš bērnības viņu valdzinājusi krievu kultūra un valoda. Tāpēc bija viegli pieņemt lēmumu tēlot Rakitinu filmā, kā sižeta pamatā ir krievu dramaturga Ivana Turgeņeva luga „Mēnesis uz Laukiem”.

Es vienmēr paļaujos uz intuīciju. Man nav nākotnes plāna, es paļaujos uz izjūtām. Satiekot šos cilvēkus, sapratu, ka gribu tajā piedalīties. Jūtos pat glaimots, ka mani uzaicināja,” atzīst aktieris.

Filmas „Divas sievietes” režisore ir Vera Glagoļjeva no Krievijas, bet Latviju projektā pārstāv producente Antra Cilinska, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un operators Gints Bērziņš. Projektā pieredzēto viņš novēl piedzīvot ikvienam amata brālim. Ralfs Fainss citu aktieru vidū izcēlies ar līdz izcilībai izkoptu profesionalitāti.

Jāpiebilst, ka Ralfs Fainss pieņēmis izaicinājumu ieskaņot savu lomu krievu valodā. „Divas sievietes” uz kino ekrāniem nonāks šā gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti