Ministrs: «airBaltic» ir 5-10 potenciālie investori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nacionālajai lidsabiedrībai „airBaltic” pašlaik ir pieci līdz desmit potenciālie investori, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss („Vienotība”).

Pēc Eiropas Komisijas atzinuma, ka tā nav saskatījusi pārkāpumus valsts atbalsta sniegšanā „airBaltic”, ministrs cer uz sarunu aktivizēšanos ar potenciālajiem aviokompānijas investoriem.

Pašlaik iespējamo investoru skaits ir starp pieci un desmit, un tie ir gan no Eiropas Savienības, gan citām valstīm. Matīss visus investorus raksturoja kā nopietnus spēlētājus nozarē. Tomēr viņš attiecās nosaukt kādu investoru vārdus.

Tāpat ministrs pastāstīja, ka šogad „airBaltic” ir manāms pasažieru skaita kritums, savukārt lidostā „Rīga” pasažieru daudzums ir pērnā gada līmenī.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija nav saskatījusi pārkāpumus valsts atbalsta sniegšanā finanšu grūtībās nonākušajai nacionālajai lidsabiedrībai „airBaltic”, lai gan ne pilnībā atbilst tirgus noteikumiem. Tomēr atbalstu papildināja arī pārstrukturēšanas plāns, kas ļaus uzņēmumam kļūt dzīvotspējīgam ilgtermiņā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti