Kultūra / Izklaide
Karš, pandēmija, klimata pārmaiņas  – pasaulē atzītu karikatūristu skatījums izstādē Šveicē
Karš, pandēmija, klimata pārmaiņas – pasaulē atzītu karikatūristu skatījums izstādē Šveicē
"Zīmējumi brīvībai" – ar šādu nosaukumu Ženēvas ezera krastā Šveicē atklāta karikatūru izstāde, godinot šīs politiskās mākslas formas sasniegumus un atgādinot par preses brīvību. Kā galvenās tēmas izvēlēts karš Ukrainā, Covid-19 krīze un klimata pārmaiņas. Šogad īpaši godināti divi karikatūristi, kuriem bijis jāstrādā ļoti smagos apstākļos – ukraiņu karikatūrists Vladimirs Kazaņevskis un viņa ungāru amata brālis Gabors Papajs.
Madridē sācies ikgadējais flamenko festivāls
Madridē sācies ikgadējais flamenko festivāls
Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies ikgadējais flamenko festivāls. Rīkotāji uzsver, ka tā nav tikai deja, bet vietējo iedzīvotāju būtības, dzīvesveida un temperamenta izpausme.
Talsos mūziķiem veltīs soliņus; pirmais pie tā ticis Intars Busulis
Talsos mūziķiem veltīs soliņus; pirmais pie tā ticis Intars Busulis
Lai Talsus padarītu pašiem talsiniekiem un arī tūristiem pievilcīgākus, jau vairākus gadus savā pilsētvidē tur iedzīvina savu simbolu – etnogrāfisko Talsu saulīti, ko veido astoņi stari. Šopavasar pabeigts pirmais –ābeļziedu stars, aizsākts jauns – Skaņu stars, kas izcels populārus Talsu mūziķus. Pirmais pie sava muzikālā soliņa ticis Intars Busulis.
Pārsteigumi un vilšanās – diskusija pirms Eirovīzijas fināla
Pārsteigumi un vilšanās – diskusija pirms Eirovīzijas fināla
14. maijā pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, kā arī portālā LSM iesildies Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam ar diskusiju, ko vadīs mūziķis Lauris Reiniks. Viņa sarunu biedri būs režisors Arvīds Babris, mūziķis Kārlis Būmeisters, modes mākslinieks Kašers (īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis) un citi Latvijas mūzikas eksperti.
VIDEO: Ko jaunieši domā par Eirovīziju? «16+» saruna «Eirovīzija salātos»
VIDEO: Ko jaunieši domā par Eirovīziju? «16+» saruna «Eirovīzija salātos»
Lai noskaidrotu, ko jaunieši domā par gada krāšņāko dziesmu šovu Eirovīziju un vai šogad tas spējis piesaistīt viņu uzmanību, 14. maijā pulksten 19.00 jauniešu platformā "16+" sarunāsies šovu skatīšanās eksperts, reperis Prusax, "TikTok" satura veidotāja Ilze Dobele un dziesmu tulkotājs Deniss Demčenko, kurš būs sagatavojis pāris Eirovīzijas hitus savā īpašajā dziesmu izpildīšanas manierē. Kas zina, iespējams, pievienosies arī pagājušā gada Latvijas pārstāve Samanta Tīna.
Vai tā nav laime, ka elki kļūst par darbabiedriem? Aktrise Ieva Segliņa
Vai tā nav laime, ka elki kļūst par darbabiedriem? Aktrise Ieva Segliņa
Ieva Segliņa ir viena no Dailes teātra vadošajām aktrisēm, kas no citām atšķiras ne tikai ar pasaules līmeņa aktiermeistarības skolu, bet arī – ar mulsinoši lielu darba stāžu. Raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" aktrise atklāj savas karjeras ilguma un veiksmes priekšnoteikumus.
Grupa «Citi zēni» neiekļūst Eirovīzijas finālā
(papildināts)
Grupa «Citi zēni» neiekļūst Eirovīzijas finālā (papildināts)
2022. gadā Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad", kas neiekļuva konkursa finālā. Pēdējo reizi Latvija finālā iekļuva 2016. gadā, kad mūsu valsti pārstāvēja Justs ar dziesmu "Heartbeat". Cīņu par uzvaru Eirovīzijā turpinās dalībnieki, kuri pārstāv Šveici, Armēniju, Islandi, Lietuvu, Portugāli, Norvēģiju, Grieķiju, Ukrainu, Moldovu, Nīderlandi.
Iesildies Eirovīzijai ar raidījumu par grupu «Citi zēni»
Iesildies Eirovīzijai ar raidījumu par grupu «Citi zēni»
10. maijā pulksten 21.10 pirmo Eirovīzijas vakaru LTV iesāk ar raidījumu "Eirovīzija. Citi zēni". Pirms Eirovīzijas grupa devās īpašā promo koncerttūrē pa vairākām Eiropas valstīm, sniedzot priekšnesumus Londonā, Telavivā, Amsterdamā, Barselonā un Madridē. LTV filmēšanas komanda pievienojās grupai uz vienu no šiem koncertiem – raidījumā būs iespēja tuvāk iepazīt "Citus zēnus", kuri nepilnu divu gadu laikā sevi nopietni pieteikuši Latvijas popkultūrā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd