Dienas ziņas

Vidējās izglītības eksāmens jau 11. klasē

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Eirovīzijas pirmais pusfināls jau šovakar

Cik gatavi uzstāties Eirovīzijā ir «Citi zēni»? Šovakar konkursa pirmais pusfināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šovakar, 10. maijā, Itālijā notiks starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Latviju tajā pārstāvēs grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad". Grupa jau divas nedēļas atrodas Turīnā un jau sniegusi rekordlielu interviju skaitu žurnālistiem.

Kas ir "Citi zēni"? Vairāk par grupu lasi šeit.

Kādas ir Latvijas izredzes Eirovīzijā un kurām valstīm prognozē lielākos panākumus? Lasi šeit.

Grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Šovakar, konkurējot ar vēl 17 dziesmām,  grupa "Citi zēni" uzstājas konkursa pirmajā pusfinālā. Latvija esot līdzīgās pozīcijās ar citiem konkursantiem, jo visiem Turīnā esot nācies saskarties ar tehniskām problēmām, skaidro Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš: "Skaidrs, ka pirotehnikas, specefekti un grandiozas scenogrāfijas Latvijas delegācijai nav, jo mēs to nevaram atļauties. Bet tas nav galvenais tehniskais nodrošinājums, kas visus ir nokaitinājis un iegāzis. Ar to ir jāsadzīvo, lai izskatītos maksimāli labi."

Saistībā ar tehniskām nepilnībām no konkursa rīkotāju puses pēdējā brīdī bija jāmaina sākotnēji izstrādātais priekšnesuma kadrējums un gaismas partitūra. Bet, neskatoties uz visām nebūšanām, kopējais noskaņojums Latvijas delegācijā labs.

"Puiši ir enerģiski ne tikai uz skatuves, bet arī aizkulisēs. Un dzīvesprieks, neskatoties uz nebūšanām, nav zudis, un tas ir pats galvenais," uzsver Gulbiņš. Kā atzīst Latvijas delegācijas vadītājs, priecē arī tas, ka ārzemju žurnālisti "Citus zēnus"" ir pamanījuši. Grib runāt un filmēt viņus.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā lielākās iespējas uzvarēt ir kara plosītās Ukrainas pārstāvjiem, prognozē azartspēļu portāla "Betsafe" bukmeikeri. Ceturtdien norisināsies otrais pusfināls, bet sestdien, 14. maijā, gaidāms konkursa fināls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti