Rīta Panorāma

Mūzikas un kultūras pasākumu sērija "Latvijas Vinila diena 2022"

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Grupa "Citi zēni" neiekļūst finālā

Grupa «Citi zēni» par pieredzi Eirovīzijā: Zaudēt arī ir jāmāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gadā Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad", kas neiekļuva konkursa finālā. Par spīti tam grupa atzīst, ka dalība konkursā bijusi fantastiska pieredze un labs piedzīvojums. Grupa Turīnā pavadīs vēl četras dienas. "Zaudēt arī ir jāmāk, un mēs parādīsim, kā zaudēt," teic Latvijas pārstāvji.

Pēc pusfināla grupu sagaidīja atbalstītāji. Finālā "Citi zēni" turēs īkšķus par Ukrainu, jo tas ir svarīgi, kā arī par Lietuvas pārstāvi Moniku Liu, ar kuru grupai izveidojušās labas attiecības. "Viņa ir izcila mūziķe un pelnījusi tikt augstā vietā," saka grupas dalībnieks Roberts Memmēns.

KONTEKSTS:

2022. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek Itālijā, Turīnā. Latviju konkursā pārstāvēja grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad".

Latvijas dziesma izskanēja pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalījās arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Pirmajā pusfinālā balsoja arī divas no "Lielā piecinieka" valstīm – Itālija un Francija.

Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrālijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī "Lielā piecinieka" valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eirovīzijas organizatori lieguši Krievijai piedalīties šī gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti