Jaunumi
Patīk svētki e-vidē, tiem ir savs šarms – Bauskas deju kopa «Mēmelīte» priecīga par #dziedundejo2021
Patīk svētki e-vidē, tiem ir savs šarms – Bauskas deju kopa «Mēmelīte» priecīga par #dziedundejo2021
Šovasar Bauskas rātslaukumā kopā ar citiem deju kolektīviem Bauskas bērnu un jauniešu centra deju kopa "Mēmelīte” sagaidīja un krāšņi sveica Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 "Saulesvijas” ceļojumu. "Mēmelīte” kopš 1995. gada ir piedalījusies visos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Šī gada pavasarī kolektīvs atzīmēja savu 30. dzimšanas dienu. Tiesa, attālināti, bet tas nemazināja svētku prieku. Deju kopas “Mēmelīte” vadītāja Ligita Irbīte ir prasīga, bet ne barga, atzīst dejotāji. Jo tikai tad, kad ir perfekti apgūti soļi, var izjust dejas patieso būtību. 
Sabraucot koriem no visas Latvijas, iemūžināts #dziedundejo2021 koncerts «Dziesmubērns»
Sabraucot koriem no visas Latvijas, iemūžināts #dziedundejo2021 koncerts «Dziesmubērns»
Prieks satikties; drusku kā Dziesmu svētki; iegūt kopības sajūtu – tādas ir koristu un diriģentu emocijas izteiktas vārdos, pulcējoties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 noslēguma koncertam "Dziesmubērns”. Televīzijas ieraksts notika Mežaparka Lielajā estrādē, kopā sanākot vien nelielai daļai no ierastā Dziesmu svētku kopkora. Koncerta idejas autori atzīst, ka “Dziesmubērns” ieguvis citu rakursu, taču tā noteikti būs sēkliņa nākotnei.
#dziedundejo2021 dalībniece no Aizkraukles novada vidusskolas kora «De Cantare»: Esam kļuvuši tuvāki...
#dziedundejo2021 dalībniece no Aizkraukles novada vidusskolas kora «De Cantare»: Esam kļuvuši tuvāki, draudzējamies vairāk
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēs #dziedundejo2021 piedalās arī Aizkraukles novada vidusskolas 9.–12. klašu skolēnu koris “De Cantare”, kas ar labiem panākumiem uzstājies gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Jaunā mācību gada priekšvakarā Aizkraukles skolēni izdziedāja savus novada dziesmu svētkus, kur diriģenta tribīnē kāpa "De Cantare” vadītājs, vairākkārtējs dziesmu svētku virsdiriģents, kuram arī šogad bija uzticēts šis godpilnais pienākums Mežaparka Lielās estrādes koncertā "Dziesmubērns”, – Eduards Grāvītis.
Mēs pildījām «Kahoot!» – Iecavas folkloras kopa «Tarkšķi» neierastā veidā gatavojās #dziedundejo2021
Mēs pildījām «Kahoot!» – Iecavas folkloras kopa «Tarkšķi» neierastā veidā gatavojās #dziedundejo2021
Šovasar karstā 15. jūlija pēcpusdienā Bauskas rātslaukumā vairāki Bauskas novada deju kolektīvi sagaidīja Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 pirmo notikumu – «Saulesvijas» braucienu pa valsts novadiem. Protams, svētku busiņš ieripoja arī Iecavā, kur tika filmēta arī folkloras kopa "Tarkšķi". Iepriekšējos dziesmu svētkos "Tarkšķi” kopā ar viņu vadītāju Kristīni Kareli tika sumināti kā laureāti un viena no piecām labākajām bērnu folkloras kopām Latvijā.
Deja mūs satuvina. Nofilmēts #dziedundejo2021 tautas deju lielkoncerta «Saule vija zelta rotu» kodol...
Deja mūs satuvina. Nofilmēts #dziedundejo2021 tautas deju lielkoncerta «Saule vija zelta rotu» kodols
Lai gan tautas deju kolektīvi klātienē var mēģināt un dejā rokās sadoties tikai kopš 20. augusta, daļa dejotāju no visas Latvijas pāris nedēļās sagatavojuši pirms pandēmijas apgūtās dejas. Tās iemūžinātas Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo201 deju lielkoncerta “Saule vija zelta rotu” ierakstam. Katram kolektīvam tika iedalīta aptuveni pusstunda dejas un deju raksta nofilmēšanai, bet tad skatuve bija jānodod jau nākamajam kolektīvam.
Ar interaktīvu pastaigu spēli mudina svaigā gaisā meklēt atbildes par Dziesmu svētkiem un klimatu
Ar interaktīvu pastaigu spēli mudina svaigā gaisā meklēt atbildes par Dziesmu svētkiem un klimatu
Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #DziedUnDejo2021 rīkotājiem sadarbojoties ar Pasaules Dabas fondu, klajā nākusi interaktīva pastaigu spēle "#KlimataDraugs dzied un dejo”. Kā informēja norišu pārstāvji, bērni un jaunieši aicināti doties ārā, svaigā gaisā, izkustēties un atbildēt uz jautājumiem par Dziesmu svētku tradīciju un klimatam draudzīgām izvēlēm. Spēli var iziet jebkurā vietā, jebkurā pulksteņlaikā. Dalība ir bez maksas.
VIDEO: Svētki esam mēs – skolēnu dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 atklāšana
VIDEO: Svētki esam mēs – skolēnu dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 atklāšana
Svētku pasākumu rīkotāju un Latvijas Televīzijas kopdarbs – XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 atklāšana – iezīmēs startu norišu atspoguļošanai LTV, kurā teju divu mēnešu laikā tiks parādītas norisēm gatavotās mākslinieciskās programmas, kuras jaunieši apguva pirms Covid-19 pandēmijas un tās laikā.
VIDEO: Citāds svētku gājiens – #dziedundejo2021 «Saulesvija»
VIDEO: Citāds svētku gājiens – #dziedundejo2021 «Saulesvija»
Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 īsfilmā “Saulesvija. Citāds dziesmu svētku gājiens” parādītas aizkulises, kā tapa trīs nedēļu ilgs notikums, kurā ar īpašu svētku auto cauri visai Latvijai ceļu veica svētku organizatori un sveicēji. Šī ceļa simbols – Saules ripa – dziesmu un deju svētku sajūtu nogādāja bērniem visos Latvijas novados, kaut uz mirkli ļaujot sajust šos svētkus, lai arī šogad nebija iespējas visiem būt kopā.
#dziedundejo2021: Ludzas folkloras kopas «Žibuļeits» dalībnieks Jorens priecīgs, ka var parādīt sava...
#dziedundejo2021: Ludzas folkloras kopas «Žibuļeits» dalībnieks Jorens priecīgs, ka var parādīt savas prasmes
Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 citādais svētku gājiens "Saulesvija” 21. jūlijā devās cauri Ludzai, Balviem un Alūksnei, savukārt jau no maija sākuma tika veidota folkloras kopu programmas “Rotā saule, rotā bite” video. Tā tapšanā piedalījās arī Ludzas bērnu folklora kopa “Žibuļeits” kopā ar tās vadītāju Daci Tihovsku.