Jaunumi
Visgrūtākais bija pareizi iemācīties deju soļus – Kalnciema vidusskolas dejotāji par gatavošanos #dz...
Visgrūtākais bija pareizi iemācīties deju soļus – Kalnciema vidusskolas dejotāji par gatavošanos #dziedundejo2021
#dziedundejo2021 norise “Saulesvija” 15. jūlijā viesojās Jelgavas novadā, kur ar savu dejotprasmi iepriecināja Jelgavas novada Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolas 5.–9. klašu deju kolektīvs un tā vadītāja Inga Feldmane. Šis kolektīvs par spīti sarežģītiem laikiem ir stingri apņēmies turpināt dejot un iepriecināt visus apkārtējos. Kalnciema vidusskolas deju kolektīvs aktīvi piedalās visos skolas koncertos, kā arī novada svētkos. Īpaši viņiem patīk parādīt latviešu tautas dejas ciemiņiem no citām Eiropas valstīm, kad tie viesojas skolā "Erasmus+" projektu ietvaros.
Kandavas popgrupas «Taustiņi» vadītāja: E-vide deva iespēju attīstīt dziedātāju individuālās prasmes
Kandavas popgrupas «Taustiņi» vadītāja: E-vide deva iespēju attīstīt dziedātāju individuālās prasmes
14. jūlija vakarā #dziedundejo2021 norises “Saulesvija” auto ieripoja Kandavā, kur vietējie kolektīvi bija pulcējušies nelielās grupiņās un, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, ar dziesmām un dejām sagaidīja svētku vēstnešus un organizatorus. Vieni no pirmajiem, kas sagaidīja viesus, bija Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa "Taustiņi" un tās vadītāja Andra Vilkauša.
Vienādi nesanāk – Gulbenes novada vidusskolas jaunieši stāsta par dejošanu interneta vidē
Vienādi nesanāk – Gulbenes novada vidusskolas jaunieši stāsta par dejošanu interneta vidē
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums “Saulesvija” 22. jūlijā Gulbenē ļāva piedzīvot svētku mirkļus visiem – dejotājiem, dziedātājiem, orķestra, folkloras un vizuālās mākslas pulciņu dalībniekiem, skolotājiem, vecākiem. Dejotājus pārstāvēja Gulbenes novada vidusskolas jauniešu deju kolektīvs "Rūsiņš" un tā vadītāja Daiga Tipāne. 
Mēģinājumos arī vingro – Mārupes Valsts ģimnāzijas zēnu kora vadītājai jāizglītojas arī sportā
Mēģinājumos arī vingro – Mārupes Valsts ģimnāzijas zēnu kora vadītājai jāizglītojas arī sportā
29. jūlijā #dziedundejo2021 norise «Saulesvija» ievijās skanīgajā un līksmajā Mārupes novadā. Šeit varēja sastapt dzīvespriecīgos Mārupes Valsts ģimnāzijas zēnu kora dalībniekus un tā vadītāju Ingu Cirsi. Koris darbojas jau kopš 1993. gada. Kolektīvs aktīvi muzicē, piedalās skolas un novada pasākumos. Viesojies arī Vācijā, Itālijā un Horvātijā. Kora repertuārs ir ļoti dažāds – no klasikas līdz mūsdienu komponistu dziesmām. 
Uzjundī patīkamas sajūtas – Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestra dalībnieki par #dziedundejo2021
Uzjundī patīkamas sajūtas – Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestra dalībnieki par #dziedundejo2021
19. jūlijā Preiļos, Ilūkstē, Slutišķos un Daugavpilī tika aizvadīts Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija". Ceļš “Saulesvija” veidots kā klātienes mirkļu un video fiksējums, kurā nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā īpašais svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju–sveicinātāju nodeva svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja video sveicienus un video priekšnesumus, piedalījās videoklipu filmēšanā. Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestra dalībniekiem un viņu galvenajam iedvesmotājam, vadītājam Oļegam Koļesņičenko, kā arī kolektīva skolotājam Jānim Livdānam "Saulesvija" likās kā burvīgs atkal satikšanās notikums.
Gandrīz apraudājāmies – Jaunpiebalgas deju kolektīva «Piebaldzēni» vadītāja novērtē vecāku atbalstu...
Gandrīz apraudājāmies – Jaunpiebalgas deju kolektīva «Piebaldzēni» vadītāja novērtē vecāku atbalstu #dziedundejo2021 norisēs
Jaunpiebalgas kultūras nama jauniešu deju kolektīvs "Piebaldzēni” kopā ar tā vadītāju Lāsmu Skutāni piedalās Latvijai ļoti aktuālā notikumā – Skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēs #dziedundejo2021. “Piebaldzēni” ir patiesi aktīvs kolektīvs, jo ir devies neskaitāmos ārzemju braucienos, kā arī piedalījies starptautiskos festivālos.
Foršāk ir ar skatītājiem. Par #dziedundejo2021 stāsta «Zelta sietiņa» dalībnieks Pēteris
Foršāk ir ar skatītājiem. Par #dziedundejo2021 stāsta «Zelta sietiņa» dalībnieks Pēteris
Arī šī gada Skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēs #dziedundejo2021 piedalās viens no lielākajiem Latvijas bērnu tautas deju ansambļiem “Zelta sietiņš” kopā ar tā dibinātāju un vadītāju Baibu Šteinu. “Zelta sietiņš” ir ne tikai piedalījies visās #dziedundejo2021 aktivitātēs, bet arī radījuši vairākas video formāta dejas. Viens no norišu dalībniekiem un “Zelta sietiņa” 2. grupas dejotājiem – Pēteris Baumanis – dalījās savās pārdomās un sajūtās par šī gada svētku norisēm un to, kādas pārmaiņas ir ienākušas viņa dejas ikdienā.
Kā tapa #dziedundejo2021 folkloras koncertprogramma «Rotā saule, rotā bite» 
Kā tapa #dziedundejo2021 folkloras koncertprogramma «Rotā saule, rotā bite» 
"Svētku dienasgrāmatas" astotajā lappusē ielūkojamies, kā top folkloras koncertprogramma "Rotā saule, rotā bite". Studijā par folkloras nozīmi bērna dzīvē, par koncertprogrammas "Rotā saule, rotā bite" tapšanu un par bērnu folkloras kustības dzīvi pandēmijas laikā stāsta Māra Mellēna un Dina Liepa.
Jādara ar pilnu sirdi – Kuldīgas ansambļa «Venta» dejotāji iedrošina pārējos #dziedundejo2021 dalībn...
Jādara ar pilnu sirdi – Kuldīgas ansambļa «Venta» dejotāji iedrošina pārējos #dziedundejo2021 dalībniekus
12. jūlijā Kuldīgā aizsākās Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums – ceļš “Saulesvija”, kas no tradicionāla klātienes notikuma svētku dalībnieku gājiena Rīgā, laikmeta nosacījumu vadīts, aizvijās daudz garāku ceļu. Kuldīdznieki parādīja sevi visā savā spožumā gan videosveicienos, gan klātienē izrotājot dzimto novadu. Vieni no tiem bija Kuldīgas Kultūras centra tautas deju ansamblis “Venta” un viņu vadītāja Zita Serdante.