Jaunumi
Sākas #dziedundejo2021 koncertfilmu maratons LTV
Sākas #dziedundejo2021 koncertfilmu maratons LTV
Šonedēļ sāksies un līdz 6. novembrim turpināsies Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 koncertu maratons uz svētku īpašās "skatuves" – Latvijas Televīzijas ēterā: 20. oktobrī būs skatāms tautas mūzikas koncertstāsts "Līdz pašām debesīm", savukārt  23. oktobrī tiks demonstrēta tērpu kolekciju filma "Radi, rotā Latviju", pūtēju orķestru videostāsts "Skanēt" un kokļu mūzikas koncertfilma "Es varēju lielīties", informēja norišu organizatori.
Nekad nevajag padoties – Saldus dziedātājas uzmundrina citus #dziedundejo2021 dalībniekus
Nekad nevajag padoties – Saldus dziedātājas uzmundrina citus #dziedundejo2021 dalībniekus
Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 notikums "Saulesvija" 13. jūlijā viesojās Saldū, kur to sagaidīja Saldus pamatskolas 5.–9. klašu kora aktīvās dalībnieces un kora vadītāja Iveta Logina. Saldus pamatskolā ir senas kora dziedāšanas tradīcijas. 5.–9.klašu meiteņu koris vairākkārt izturējis atlasi un piedalījies iepriekšējos Skolēnu dziesmu un deju svētkos Rīgā. 
Iemācījāmies vēl ātrāk pielāgoties – Ķekavas vidusskolas dejotāji priecīgi par pieredzi #dziedundejo...
Iemācījāmies vēl ātrāk pielāgoties – Ķekavas vidusskolas dejotāji priecīgi par pieredzi #dziedundejo2021
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēm #dziedundejo2021 cītīgi gatavojās Ķekavas vidusskolas tautas deju kolektīvi “Ķekaviņa” un “Šeku reku” un to vadītāja Marta Helēna Vanaga. Kolektīvi piedalījušies visos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kopš kolektīvu dibināšanas. 2015. gadā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kolektīvi uzrādīja augstus sasniegumus skatēs, divi no “Ķekaviņas” sastāviem bija arī laureāti. 
Katrs mēģinājums bija ar «odziņu» – Salaspils koris «Sonāre» daudz smējušies, gatavojoties #dziedund...
Katrs mēģinājums bija ar «odziņu» – Salaspils koris «Sonāre» daudz smējušies, gatavojoties #dziedundejo2021
15. jūlijā Jelgavā, Elejā, Ozolniekos, Bauskā, Iecavā un Salaspilī notika Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 citādais gājiens "Saulesvija". Šo notikumu pieredzēja arī Salaspils 1. vidusskolas 5. - 12. klašu koris “Sonāre” un tā vadītāja Lāsma Streiķe, kuri ir piedalījušies arī iepriekšējos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. 
Rēzeknes ansambļa «Noskaņa» dziedātājas #dziedundejo2021 norisēs saskata gan plusus, gan mīnusus
Rēzeknes ansambļa «Noskaņa» dziedātājas #dziedundejo2021 norisēs saskata gan plusus, gan mīnusus
18. augustā Rēzeknes pilskalnā tika filmēts XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 tautas mūzikas koncertstāsts "Līdz pašām debesīm". Rēzeknes meiteņu vokālais ansamblis “Noskaņa” ne tikai piedalījās videostāsta filmēšanā, bet arī tika uzaicināts uz koncerta "Līdz pašām debesīm" skaņu ierakstu. Ansamblis aktīvi darbojās #dziedundejo2021 citādajā gājienā “Saulesvija", kā arī atklāšanas koncertā "Svētki esam mēs".
Ar zemi un sauli līdzsvarā. #dziedundejo2021 koncertprogrammas «Rotā saule, rotā bite» apskats
Ar zemi un sauli līdzsvarā. #dziedundejo2021 koncertprogrammas «Rotā saule, rotā bite» apskats
No 19. septembra visā pasaulē ir pieejama koncertprogramma “Rotā saule, rotā bite”, kas ir XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 folkloras programmas “rota”.  Koncertprogramma “Rotā saule, rotā bite” ir folkloras konkursu “Teci, teci, valodiņa 2020”, “Anekdošu virpulis 2021”, “Dziesmu dziedu, kāda bija 2021” un “Klaberjakte 2021” uzvarētāju koncerts. Koncertā piedalās dažādu Latvijas novadu labākie stāstnieki, dziedātāji, dejotāji un muzikanti.