Ģirts Kasparāns

LSM.lv ārvalstu ziņu redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Krievu lāci var apturēt ar lielu rungu. Skaties REplay.lv!
Krievu lāci var apturēt ar lielu rungu. Skaties REplay.lv!
Gandrīz divu gadu laikā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā agresorvalsts kaimiņiem nācies nopietni izvērtēt, cik gatavi esam tam, ka Kremlis varētu mēģināt "aprīt" arī citas Eiropas valstis. BBC dokumentālā filma "Kaimiņos Putinam" aizved ceļojumā pa valstīm, kas dažādi reaģējušas uz Krievijas draudiem. Savukārt vācu dokumentālā filma "Bruņojums pret Putinu. NATO spēki Baltijas jūrā" apliecina, ka Rietumu militārais potenciāls ir pietiekami liels, lai krievu lācis neriskētu aplauzt zobus pret NATO rungu.
Skaties REplay.lv ►Kanclere, kas iemidzināja Vācijas modrību. Angelas Merkeles pretrunīgais mantojum...
Skaties REplay.lv ►Kanclere, kas iemidzināja Vācijas modrību. Angelas Merkeles pretrunīgais mantojums
16 gadu ilgās valdīšanas laikā Vācijas kanclere Angela Merkele bija izslavēta kā ļoti spējīga "Krisenmanagerin", krīzes menedžere, kas sekmīgi spējusi izvest Vāciju un visu Eiropas Savienību caur vairākām krīzēm, sākot no 2008. gada finanšu krīzes līdz pat Covid–19 pandēmijai. Par šiem viņas panākumiem vēsta arī dokumentālā filma "Angela Merkele", kas bijušo kancleri pārsvarā attēlo pozitīvā gaismā.
TESTS: 40 gadu jubileja Latvijas kino klasikai «Limuzīns Jāņu nakts krāsā». Vai katrs latvietis šo f...
TESTS: 40 gadu jubileja Latvijas kino klasikai «Limuzīns Jāņu nakts krāsā». Vai katrs latvietis šo filmu tiešām zina no galvas?
Ja uz Latviju pēkšņi atlidotu marsieši un viņiem būtu tikai pusotra stunda laika, lai uzzinātu ko vairāk par tautu, kas apdzīvo šo zemīti, tad labākais ieteikums būtu noskatīties filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Jo šajā filmā ar vienkāršo un pat šķietami banālo sižetu ir meistarīgi iekļauta visa latvietības esence: gan mūsu labās, gan sliktās īpašības.
TESTS: 60 gadu jubileja kopš Gagarina lidojuma kosmosā. Noskaidro, cik plašas ir tavas zināšanas par...
TESTS: 60 gadu jubileja kopš Gagarina lidojuma kosmosā. Noskaidro, cik plašas ir tavas zināšanas par kosmonautiku!
1961. gada 12. aprīlis ir ierakstīts cilvēces vēsturē kā diena, kad mēs pirmoreiz uzdrošinājāmies uz brīdi attālināties no savas mazās, mājīgās planētas, lai spertu pirmo soli Visuma plašumos. Žils Verns un Herberts Velss reiz varēja tikai fantazēt par lidojumiem uz Mēnesi, bet izrādījās, ka cilvēcei ir pa spēkam piepildīt šos sapņus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd