Anna Ūdre


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Lielbritānijā turpinās problēmas ar degvielas piegādi
(papildināts)
Lielbritānijā turpinās problēmas ar degvielas piegādi (papildināts)
Lielbritānijā turpinās degvielas krīze, jaunākā informācija liecina, ka degvielas nav vai tās trūkst aptuveni trešdaļā degvielas uzpildes staciju. Transporta ministrs vēsta, ka šī krīze ir mākslīgi uzpūsta un iedzīvotājiem nevajadzētu ļauties panikai. Tikmēr britu valdība apsver iespēju degvielas piegādes nodrošināšanai piesaistīt armiju.
Turcija, iespējams, iegādāsies otru Krievijas raķešu sistēmu
Turcija, iespējams, iegādāsies otru Krievijas raķešu sistēmu
Par spīti NATO un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) izteiktajiem iebildumiem, Turcija apsver iespēju iegādāties otru Krievijas raķešu sistēmu. Tā intervijā  amerikāņu raidorganizācijai "CBS News" paudis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Maskava: Rietumi cenšas mazināt ANO lomu
Maskava: Rietumi cenšas mazināt ANO lomu
Krievija, Ķīna un Pakistāna tagad cieši sadarbojas ar Amerikas Savienotajām Valstīm, lai nodrošinātu to, ka Afganistānas jaunie vadītāji “Taliban” pilda savus solījumus, sevišķi runājot par dzimumu līdztiesību un vardarbības novēršanu. To, uzrunājot valstu vadītājus Ņujorkā, atklājis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. 
Šveice atbalsta viendzimuma pāru laulību legalizāciju
Šveice atbalsta viendzimuma pāru laulību legalizāciju
Šveicē šodien noticis referendums, kurā, kā liecina sākotnējās prognozes, vairākums vēlētāju atbalstījuši viendzimuma pāru laulību legalizāciju. Pirmās aplēses liecina, ka par nobalsojuši aptuveni 64% vēlētāju, bet pret - aptuveni 36%.
Baidena administrāciju kritizē par necilvēcīgu izturēšanos pret migrantiem no Haiti
(papildināts)
Baidena administrāciju kritizē par necilvēcīgu izturēšanos pret migrantiem no Haiti (papildināts)
ASV prezidenta Džo Baidena administrācija saņēmusi pārmetumus par varasiestāžu izturēšanos pret migrantiem no Haiti. Cilvēktiesību aktīvisti un politiķi kritizējuši ASV lēmumu deportēt vairākus simtus haitiešu, kā arī robežsargu agresiju pret migrantiem, kuri mēģina šķērsot ASV robežu. Protestējot pret to, no amata atkāpies ASV īpašais sūtnis Haiti.
Eiropā strauji palielinās dabasgāzes cena
Eiropā strauji palielinās dabasgāzes cena
Straujš dabasgāzes un elektrības cenu kāpums ir vērojams ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā. Tas rada bažas par valstu spēju atgūties no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes tik ātri, kā bija iecerēts.
Vasaras ugunsgrēki radījuši milzīgus CO2 izmešus
Vasaras ugunsgrēki radījuši milzīgus CO2 izmešus
Mežu ugunsgrēki, kas šovasar plosījās ziemeļu puslodē, piemēram, Sibīrijā, Ziemeļamerikā un Vidusjūras valstīs, izraisījuši nepieredzēti lielu CO2 emisiju daudzumu. Karstais un sausais laiks radīja piemērotus apstākļus liesmu nekontrolētai izplatībai, un rezultāts ir skaudrs.
«Vienotā Krievija» saglabā vairākumu Valsts domē
(papildināts)
«Vienotā Krievija» saglabā vairākumu Valsts domē (papildināts)
Bez pārsteigumiem noslēgušās Krievijas Valsts domes vēlēšanas, kurās uzvarējusi valdošā partija “Vienotā Krievija”. Tai ir izdevies saglabāt konstitucionālo vairākumu likumdevējā, neraugoties uz nelielu vēlētāju atbalsta kritumu. Neatkarīgie vēlēšanu novērotāji fiksējuši plaša mēroga pārkāpumus.
Dānijā pēc trīs ceturtdaļu iedzīvotāju vakcinācijas ikdienu bauda bez ierobežojumiem
Dānijā pēc trīs ceturtdaļu iedzīvotāju vakcinācijas ikdienu bauda bez ierobežojumiem
Jau nedēļu Dānijas iedzīvotāji dzīvo tā, it kā pandēmija būtu pagātnē. Kopš 10. septembra praktiski visi ierobežojumi ir atcelti. Cilvēki sejas maskas ir nolikuši malā, bet, apmeklējot pasākumus, sertifikātus vairs neuzrāda. Tas tāpēc, ka Dānijā no 5,8 miljoniem iedzīvotāju pilnībā vakcinējušies aptuveni 75 procenti, bet vecumā virs 65 gadiem – vairāk nekā 95 procenti.
Īrijas ministrs: Lukašenko rīcība ir absolūti nepieņemama
Īrijas ministrs: Lukašenko rīcība ir absolūti nepieņemama
Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko rīcība saistībā ar migrantu krīzi uz Baltkrievijas un Latvijas, Lietuvas, Polijas robežām ir absolūti nepieņemama. To intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja Īrijas ministrs Eiropas lietās Tomass Bērns. Viņš arī sacīja – kaut arī atrodamies salīdzinoši tālu un pavisam citādā ģeogrāfiskajā kontekstā, Īrija saprot Latviju. Pēc mazāk nekā mēneša – 9. oktobrī – aprit 30 gadi, kopš Latvijas un Īrijas diplomātisko attiecību sākuma. Mūsdienās varam teikt, ka bieži Briselē ar īriem ieņemam līdzīgu pozīciju dažādos jautājumos, tāpat Īrijā dzīvo diezgan liela latviešu diaspora.  
Polijā protestos mediķi pieprasa lielākas algas; valdība sola reaģēt
Polijā protestos mediķi pieprasa lielākas algas; valdība sola reaģēt
Varšavas ielās šajā nedēļas nogalē pulcējās tūkstošiem Polijas veselības aprūpes darbinieku, lai pieprasītu augstākas algas un labākus darba apstākļus. Protests notiek laikā, kad Poliju piemeklējis jau ceturtais Covid-19 saslimstības uzliesmojuma vilnis. 
ASV un citviet pasaulē piemin 20. gadadienu kopš 11. septembra notikumiem
ASV un citviet pasaulē piemin 20. gadadienu kopš 11. septembra notikumiem
Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) un citviet pasaulē sestdien tiek pieminēti 11.septembra ASV teroraktu upuri. Kopumā tajos dzīvību zaudēja gandrīz trīs tūkstoši cilvēku. Visvairāk gāja bojā Ņujorkā, kad divas lidmašīnas ietriecās Pasaules Tirdzniecības centra torņos. Daudzu bojā gājušo radiniekiem atmiņas par 20 gadus seniem notikumiem joprojām ir ļoti dzīvas.
Merkele: Parlamenta vēlēšanas būs izšķirošas Vācijas politikai
Merkele: Parlamenta vēlēšanas būs izšķirošas Vācijas politikai
Vācijā gaidāmās parlamenta vēlēšanas būs izšķirošas valsts politikai, to sacīja Vācijas kanclere Angela Merkele. Politiķe otrdien, visticamāk, pēdējo reizi amatā uzrunāja Bundestāgu. Vācijā pēc aptuveni divarpus nedēļām gaidāmas vēlēšanas, pēc kurām ilggadējā kanclere amatu atstās. Viņa arī kritizēja opozīcijas izvirzīto kandidātu kanclera amatam, kā arī atkārtoti uzsvēra Covid-19 vakcinācijas nozīmīgumu.
Talibi paziņo par pagaidu valdības izveidošanu
(papildināts)
Talibi paziņo par pagaidu valdības izveidošanu (papildināts)
Afganistānā pie varas nākušais “Taliban” režīms otrdien paziņoja par pagaidu valdības izveidošanu. Ietekmīgākie amati uzticēti “Taliban” līderiem, bet iekšlietu ministra amatā darbosies kaujinieku grupējuma vadītājs Saradžudīns Hakāni, kuru ASV uzskata par teroristu un par viņa notveršanu piedāvā piecu miljonu ASV dolāru atlīdzību.
Jaunzēlandē islāma ekstrēmista uzbrukumā sadurti seši cilvēki
(papildināts)
Jaunzēlandē islāma ekstrēmista uzbrukumā sadurti seši cilvēki (papildināts)
Jaunzēlandē kāds vīrietis sadūris sešus cilvēkus, no kuriem trīs tagad atrodas kritiskā stāvoklī. Pēc uzbrukuma policija uzbrucēju nošāva. Tas esot bijis terorista uzbrukums, ko veicis vardarbīgs ekstrēmists, kurš seko "Islāma valsts" ideoloģijai un kurš iepriekš bijis policijas redzeslokā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd