Ziņas
ASV izstrādā peldošas vēja turbīnas
ASV izstrādā peldošas vēja turbīnas
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) zinātnieki un inženieri turpina darbu pie peldošu vēju turbīnu izstrādes. Tās iespējams izvietot reģionos, kur ir spēcīgāki vēji, bet pārāk liels jūras dziļums stacionārām būvēm.
Roņu nodarītā posta dēļ aktualizējas iecere ļaut dažiem zvejniekiem dzīvniekus medīt
Roņu nodarītā posta dēļ aktualizējas iecere ļaut dažiem zvejniekiem dzīvniekus medīt
Piekrastes zvejnieki par postu, ko zvejas rīkiem, zivju lomiem un visai zivju populācijai Baltijas jūrā nodara roņi, sūdzas jau gadus 20. Ronis ir aizsargājams dzīvnieks, roņu populācija aug, un šobrīd Baltijas jūrā pelēko roņu skaits jau pārsniedzis 60 000. Gada garumā valsts zinātniskā institūta "Bior" pētnieki sadarbībā ar piekrastes zvejniekiem vēroja roņu uzvedību zvejas rīku tuvumā, vērtējot to atbaidīšanas efektivitāti. Izskanējusi iespējamība atsevišķiem zvejniekiem ļaut roņus medīt.
Kāpēc Gruzijas valdība virzījusi protestus raisījušo likumu? Saruna ar gruzīnu žurnālistu Cagaru
Kāpēc Gruzijas valdība virzījusi protestus raisījušo likumu? Saruna ar gruzīnu žurnālistu Cagaru
Gruzijas parlamenta vairākums šonedēļ galīgajā lasījumā apstiprināja pretrunīgi vērtēto "ārvalstu aģentu" likumprojekts. Tā pretinieku vērtējumā tas līdzinās likumam Krievijā, ko izmanto vārda brīvības ierobežošanai. Gruzijā cilvēki turpina protestēt pret šo likumu. Latvijas Radio sarunājās ar portāla "Open Caucasus Media" līdzdibinātāju un direktoru Dominiku Cagaru, lai saprastu, kāpēc Gruzijas valdība virza šādu likumu, kāds šajās dienās ir protestētāju noskaņojums un kas sagaidāms nākotnē.
Arī rožu audzētājiem jāpielāgojas karstām vasarām, šopavasar daudzviet rozes izsala
Arī rožu audzētājiem jāpielāgojas karstām vasarām, šopavasar daudzviet rozes izsala
Šogad daudzviet izsala rozes, tāpēc cilvēki stādus atkal pērk no jauna. Interese par dārzu veidošanu Latvijā nerimst, turklāt dārzkopībai daudzi pievērsušies tieši pandēmijas laikā. Cilvēki labprāt izmanto vietējās stādu audzētavas, to novērojusi rožu audzētāja no Saldus novada Blīdenes pagasta Lilija Bleidele – labiekārtošanas speciāliste, kura ikdienā strādā Brocēnos, bet jau četrus gadus paralēli nodarbojas ar rožu stādu audzēšanu.
Izraēlas līderiem nesaskaņas par Gazas joslas nākotni
(papildināts)
Izraēlas līderiem nesaskaņas par Gazas joslas nākotni (papildināts)
Gazas joslā turpinās Izraēlas armijas un palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" cīņas. Sīvas ielu kaujas notiek Gazas joslas ziemeļu pilsētā Džabalijā. Kaujinieki izmanto tuneļu sistēmu un uzbrūk Izraēlas karavīriem no visām pusēm. Cīņas turpinās arī dienvidu pilsētā Rafahā, un Izraēlas spēki ir pārtraukuši virzību uz priekšu.
NATO militārais vadītājs: Vēl nav par vēlu palīdzēt Ukrainai
NATO militārais vadītājs: Vēl nav par vēlu palīdzēt Ukrainai
Ja NATO sabiedrotajiem ir jāizvēlas starp NATO spēju mērķu sasniegšanu un Ukrainas atbalstīšanu, izvēlieties atbalstīt Ukrainu. Jo ieroču un munīcijas krājumus dalībvalstīs būs iespējams atjaunot, bet Ukrainā zaudētās dzīvības gan ne. Tā, uzrunājot NATO dalībvalstu bruņoto spēku komandierus, ceturtdien paziņoja NATO militārais vadītājs Robs Bauers.
Slovākijas ekspremjers: Mums jācenšas mazināt agresiju un vardarbību
Slovākijas ekspremjers: Mums jācenšas mazināt agresiju un vardarbību
Slovākijai nepieciešams panākt demokrātijas atgriešanos pie tās saknēm – tai ir jābūt cīņai starp idejām un risinājumiem, nevis cīņai starp cilvēkiem. Tā intervijā Latvijas Televīzijai uzsver bijušais Slovākijas premjerministrs Eduards Hegers, kurš ir trešdien sašautā premjera Roberta Fico priekštecis un politiskais oponents.
Bebri posta Pasta salu Jelgavā
Bebri posta Pasta salu Jelgavā
Jelgavā bebri nodarījuši ievērojamus postījumus Pasta salā. Vītoli, liepas, apses – vairāk nekā 20 koki ir neatgriezeniski zuduši no ainavas. Tagad, lai saglābtu kokus, ap tiem uzstāda metāla sietu nožogojumu, taču eksperti norāda, ka bebrus tas nespēs apturēt.    
Ekonomikas debatēs iezīmē ceļu turpmākai izaugsmei
(papildināts)
Ekonomikas debatēs iezīmē ceļu turpmākai izaugsmei (papildināts)
Lielākas investīcijas, plašākas kreditēšanas iespējas, produktivitātes palielināšana – tie ir daži no atslēgvārdiem ekonomikas izaugsmei ceturtdien, 16. maijā, Saeimā notiekošajās debatēs par ekonomiku, kas notiek pirmoreiz. Gan Ekonomikas, gan Finanšu ministrijas izstrādājušas Ekonomikas attīstības plānu un Latvijas Stabilitātes programmu, kas tad ir pamatā šodien notiekošajām debatēm. Tribīnē kāpa vairāk nekā 40 deputātu.
Ukraiņi no visas Latvijas vienojas gājienā par godu Pasaules višivankas dienai
(papildināts)
Ukraiņi no visas Latvijas vienojas gājienā par godu Pasaules višivankas dienai (papildināts)
"Ne tikai Višivankas diena!" – šāds nosaukums dots ukraiņu kopienas gājienam un labdarības akcijai, kas ceturtdien norisinājās Rīgā. Par godu Pasaules višivankas dienai ukraiņi no visas Latvijas pulcējušies vienotam gājienam. Tā mērķis ir parādīt Ukrainas nacionālo lepnumu – izšūto kreklu "višivanka" – un aktualizēt Krievijas izdarītos noziegumus pret Ukrainu. 
Aprit 30 gadi kopš Bebrenes Brīvības pieminekļa atjaunošanas
Aprit 30 gadi kopš Bebrenes Brīvības pieminekļa atjaunošanas
Bebrenes iedzīvotāji Augšdaugavas novadā lepojas, ka viņiem ir pašiem savs Brīvības piemineklis. Tas veltīts Latvijas Brīvības cīņās 1918.–1920. gadā kritušajiem varoņiem. Pateicoties vietējās kopienas iniciatīvai, pirmo reizi piemineklis izveidots 1932. gadā, pēc tam padomju okupācijas laikā nopostīts, bet pirms 30 gadiem atkal atjaunots un iesvētīts. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd