Ziņas
Cirka skola gatavojas izlaidumam ar audzēkņu sagatavotu izrādi
Cirka skola gatavojas izlaidumam ar audzēkņu sagatavotu izrādi
Žonglēt 5 bumbiņas vienlaikus, veikt vingrojumus pusotru metru virs zemes un mīt pedāli ar vienu kāju ritenim, kam tikai viena riepa. Cirka skolas audzēkņiem tas nav nekas īpašs. Jūnijs ir izlaidumu laiks un nākamnedēļ arī Cirka skola piedzīvos izlaidumu. Tikai atšķirībā no citām ceremonijām, kur tiek skaitīta dzeja un pasniegti ziedi, šis izlaidums ir prātam izaicinoša un elpu aizraujošu triku izrāde.
Revidenti: Mākslīgais intelekts – liels izaicinājums Eiropai
Revidenti: Mākslīgais intelekts – liels izaicinājums Eiropai
Tas, cik lielā mērā un kā mēs izmantosim mākslīgo intelektu, noteiks Eiropas konkurētspēju un turpmāko ekonomisko attīstību. Pagaidām Eiropa šajā jomā iegulda krietni mazāk nekā ASV un Ķīna, kas paļaujas arī uz ievērojamām privātām investīcijām. Tikko Eiropā ir veikta pirmā šīs jomas revīzija un secinājumi nav pārāk iepriecinoši.
Daugavpilī atgriezušies ļaunprātīgie mežu dedzinātāji
Daugavpilī atgriezušies ļaunprātīgie mežu dedzinātāji
Mežu masīvos ap Daugavpili aizvadīto nedēļu laikā vairākkārtīgi izcēlušies ugunsgrēki. Līdzīga situācija konstatēta arī pērn. Valsts Meža dienestā pieļauj, ka atgriezies piromāns, kas nelielās platībās liesmu aizdedz vairākās vietās. Arī Valsts policija izmeklē aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu.
Rīgā ar dažādiem pasākumiem atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu
(papildināts)
Rīgā ar dažādiem pasākumiem atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu (papildināts)
Doma laukums Vecrīgā šodien pārvērties par lielu rotaļlaukumu, kur skan bērnu smiekli, mūzika, lido baloni un smaržo pēc našķiem. Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai šodien Rīgā notiek dažādi bērniem un jauniešiem domāti pasākumi. To mērķis ir ne vien svinēt vasaras brīvlaika sākšanos, bet arī atgādināt par bērnu drošību un vajadzībām.
Ārvalstīs atprečota 351 Latvijā izrakstīta e-recepte
Ārvalstīs atprečota 351 Latvijā izrakstīta e-recepte
Triju mēnešu laikā sešās ārvalstīs, kas iesaistījušās vērienīgā pārrobežu datu projektā, Latvijas iedzīvotāji atprečojuši 351 e-recepti. Atšķirībā no papīra receptēm, kuras pieņem jebkurā aptiekā Eiropā, jaunais digitālais projekts ļauj nopirkt Latvijā izrakstītas zāles, vienkārši uzrādot savu ID karti. Pagaidām tas iespējams Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Čehijā, Spānijā un Portugālē. Un e-receptes ir tikai digitālās datu apmaiņas redzamākā daļa. Digitālajā sistēmā ārsti redz arī slimības vēsturi un izmeklējumus.
Pārbauda ūdens tīrību vairāk nekā 200 peldvietās Latvijā
Pārbauda ūdens tīrību vairāk nekā 200 peldvietās Latvijā
Svelme mudina meklēt veldzi ūdenī. Bet vai jūra, piemājas dīķis, ezers un upe ir gana tīra peldei? Sākoties peldsezonai, valsts zinātniskā institūta "BIOR" eksperti sākuši pārbaudīt ūdens kvalitāti vairāk nekā 200 peldvietās. Mikrobioloģiskās analīzes rāda, ka šobrīd droši peldēties var oficiālās peldvietās. Taču nevajadzētu izmantot vietas, kur ir daudz cilvēku, bet nav atkritumu urnas un tualetes.
Latvijā cīņā ar telefonkrāpniekiem mobilo sakaru operatori ieviesīs jaunus aizsardzības rīkus
Latvijā cīņā ar telefonkrāpniekiem mobilo sakaru operatori ieviesīs jaunus aizsardzības rīkus
Izkrāpts miljons, vairāki simti vai desmiti tūkstoši eiro – šādas ziņas redzam bieži. Kopumā izkrāptās summas mērāmas daudzos miljonos un mēģinot vismaz krāpnieciskus telefona zvanus ja ne novērst, tad vismaz ierobežot, Latvijas lielākie operatori ieviesīs jaunus aizsardzības rīkus. Uzņēmumos atzīmē – šī, protams, nebūs burvju nūjiņa, kas novērsis visas problēmas, taču daļu krāpnieku zvanu tas varētu apturēt. Bet – problēma ir daudz plašāka nekā to iespējams šādi atrisināt.
Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 100 raķetes un dronus; cietusi energoinfrastruktūra
(papildināts...
Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 100 raķetes un dronus; cietusi energoinfrastruktūra (papildināts)
Krievijas armija naktī uz sestdienu raidījusi uz Ukrainu 100 raķetes un dronus, no kuriem 81 Ukrainas aizstāvjiem izdevies notriekt. Uzbrukumos cietusi Ukrainas energoinfrastruktūra. Tikmēr ASV domnīcas "Kara studiju institūts" analītiķi savā ziņojumā norādījuši, ka kopš gada sākuma Krievijas karaspēks Ukrainā ieņēmis 752 kvadrātkilometrus lielu teritoriju.
Pētnieks: Britu valdības plāns migrantus izraidīt uz Ruandu ir populistisks un ļoti dārgs gājiens
Pētnieks: Britu valdības plāns migrantus izraidīt uz Ruandu ir populistisks un ļoti dārgs gājiens
Jau pēc mazliet vairāk nekā mēneša Lielbritānijā notiks parlamenta vēlēšanas, kur sīva cīņa gaidāma starp valdošajiem konservatīvajiem ar premjeru Riši Sunaku priekšgalā, un opozīcijā esošajiem leiboristiem ar Kīru Stārmeru. Līdz ar ekonomiku un veselības aprūpi, imigrācija ir starp trīs vēlētājiem svarīgākajiem jautājumiem. Migrantu laivas pāri Lamanšam no Francijas bijusi pieaugoša problēma Londonai.
Dārgās reģistrācijas dēļ daļa jahtu īpašnieku burā zem citu valstu karogiem
Dārgās reģistrācijas dēļ daļa jahtu īpašnieku burā zem citu valstu karogiem
Atpūšoties uz ūdeņiem, jūras piekrastē var redzēt jahtas, kas burā nevis ar Latvijas karogu, bet, piemēram, ar Zviedrijas. Varētu domāt, ka kaimiņi iecienījuši mūsu piekrasti, bet tā gluži nav. Iemesls kaimiņzemju karogiem Latvijas teritorijā slēpjas pavisam kur citur: salīdzinoši dārgais process un stingrās prasības buru jahtu reģistrācijai Latvijā spiež burātājus savas jahtas reģistrēt zem to valstu karogiem, kur prasības jahtu reģistrācijai ir krietni demokrātiskākas.
Šovasar starp Rīgu un Daugavpili komercreisus sāks jauns uzņēmums; pirmie plānotie braucieni būtiski...
Šovasar starp Rīgu un Daugavpili komercreisus sāks jauns uzņēmums; pirmie plānotie braucieni būtiski kavējas
Aprit mēnesis kā starp Rīgu, Liepāju un Daugavpili ikdienā kursē komercautobusi. Tie ir reisi, kurus valsts neapmaksā. Šos pārvadājumus veic starptautiskais pārvadātājs "Lux Express" un vietējais uzņēmums "Liepājas autobusu parks" – tam ar reisu izpildi pēdējo gadu laikā mēdza būt problēmas. Komercpārvadājumus gatavs veikt arī uzņēmums "Dautrans", kas taisās braukt starp Rīgu un Daugavpili. Lai gan pirmajam tādam reisam ir jābūt jau svētdien, Latvijas Radio noskaidroja, ka pasažieri to var negaidīt.
Meksikā pirmoreiz valsts vēsturē par prezidenta amatu sacentīsies divas sievietes
Meksikā pirmoreiz valsts vēsturē par prezidenta amatu sacentīsies divas sievietes
Meksikā svētdien gaidāmas īpašas vispārējās un arī prezidenta vēlēšanas. Tā būs ne tikai pirmā reize valsts vēsturē, kad šogad ievēlētos deputātus būs ļauts amatā pārvēlēt arī nākamajās vēlēšanās, bet arī diena, kas, visticamāk, iezīmēs jaunu ēru Meksikas pārvaldē – konservatīvajā valstī par prezidenta amatu sacenšas divas sievietes, no kurām viena kļūs par pirmo sievieti valsts vadītāju Meksikas vēsturē.
«S&P» samazinājusi Latvijas kredītreitingu līdz «A» līmenim
«S&P» samazinājusi Latvijas kredītreitingu līdz «A» līmenim
Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "S&P Global Ratings" ("S&P") samazinājusi Latvijas kredītreitingu no "A+" līmeņa līdz "A" līmenim, vienlaikus nosakot stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu, liecina Valsts kases publiskotā informācija.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd