Ekonomika
Aug telekomunikāciju pakalpojumu cenas
Aug telekomunikāciju pakalpojumu cenas
Sadārdzinās telekomunikāciju pakalpojumi. Uzņēmumi skaidro, ka ir nodrošinājuši labāku internetu un citus uzlabojumus, tāpēc arī klientu rēķini pieaug. Patērētāju tiesību un aizsardzības centrā norāda – pakalpojumu sniedzēji vienpersoniski var mainīt cenas, iepriekš brīdinot klientus. Savukārt klientiem ir iespējas atteikties no līguma bez papildu maksām.  
Neatbalsta ieceri ierobežot alkohola tirgošanu pie benzīntankiem
(papildināts)
Neatbalsta ieceri ierobežot alkohola tirgošanu pie benzīntankiem (papildināts)
Alkohola tirdzniecību veikalos pie degvielas uzpildes stacijām neierobežos – par to, otrajā lasījumā skatot Alkohola aprites likuma grozījumus, nobalsoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātu vairākums. Šajā ierosinājumā saskatīti tirdzniecības konkurences ierobežojumi, taču vienlaikus – reibinošu dzērienu impulsīvu pirkumu risks, esot ceļā. Tāpat nolemts neliegt pārdot grādīgos dzērienus jau iereibušiem cilvēkiem.
Kā izlīdzināt pašvaldību rocību? Jauno piedāvājumu kritizē gan reģioni, gan Rīga
Kā izlīdzināt pašvaldību rocību? Jauno piedāvājumu kritizē gan reģioni, gan Rīga
Finanšu ministrijas izstrādātais pašvaldību finanšu izlīdzināšanas jaunais modelis nerisina reģionālās atšķirības, uzskata no Rīgas tālākas pašvaldības. Ar piedāvājumu nav mierā arī galvaspilsēta, sakot, ka pēc izlīdzināšanas mazāk turīgām vietvarām naudas tēriņiem paliek vairāk nekā Rīgai. Uz to Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja pašvaldību vadītāji.
Latvijas IKP kopš dalības ES teju dubultojies, bet kāpēc joprojām esam vieni no nabadzīgākajiem blok...
Latvijas IKP kopš dalības ES teju dubultojies, bet kāpēc joprojām esam vieni no nabadzīgākajiem blokā?
Divdesmit gadu laikā, kopš Latvija pievienojusies Eiropas Savienībai (ES), mūsu valsts reālais iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju ir teju dubultojies, un tā ir labā ziņa. Taču divdesmit gadu laikā mēs neesam spējuši pilnasinīgi izmantot sniegtās iespējas. Latviju ceļā uz labklājību šajos gados ir apdzinusi gan Lietuva, gan Polija, un mēs joprojām – jau gadiem – esam trešā nabadzīgākā ES valsts. 
Vācijā tiesā uzņēmumus, kuri maldinājuši par videi draudzīgu praksi
Vācijā tiesā uzņēmumus, kuri maldinājuši par videi draudzīgu praksi
Vācijas raidorganizācijas "Deutsche Welle" žurnālisti izpētījuši, ka vācu patērētāji būtu gatavi maksāt vairāk par ekoloģiski tīrākiem pakalpojumiem un precēm, taču to izmanto atsevišķas kompānijas, nepamatoti reklamējot savu produkciju kā klimata neitrālu. Šādiem uzņēmumiem nākas arī stāties tiesas priekšā.
Eiropadomes priekšsēdētājs vēlas dot jaunu grūdienu Eiropas konkurētspējai
Eiropadomes priekšsēdētājs vēlas dot jaunu grūdienu Eiropas konkurētspējai
Eiropai ir vajadzīgs jauns konkurētspējas kurss. Par to ir pārliecināts Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, kurš jau rīt gatavojas prezentēt savu skatījumu Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem. Viņi pulcēsies Briselē uz ekonomikai veltīto samitu, kur tiks runāts arī par Ukrainu un situāciju Tuvajos Austrumos.
Vācijas kancleram vizītē Ķīnā nākas balansēt starp ekonomikas un politiskajām interesēm
Vācijas kancleram vizītē Ķīnā nākas balansēt starp ekonomikas un politiskajām interesēm
Šonedēļ vizītē Ķīnā uzturas Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Pirms viesošanās Āzijā viņš uzsvēra, ka Ķīna joprojām ir nozīmīgs Vācijas ekonomikas partneris. Taču laikā, kad Rietumu partneri arvien aktīvāk runā par ekonomisko saišu mazināšanu ar Ķīnu, Vācijas lielā ekonomiskā tuvība ar pasaules otro lielāko ekonomiku Vašingtonā un Briselē varētu izraisīt neapmierinātību.
Nekustamā īpašuma tirgū lielākais darījumu skaits notiek ar sērijveida dzīvokļiem
Nekustamā īpašuma tirgū lielākais darījumu skaits notiek ar sērijveida dzīvokļiem
Eiropas Centrālās bankas (ECB) noteiktās augstās "Euribor" procentu likmes, kas varētu sākt samazināties jūnijā, vistiešākajā veidā ietekmējušas nekustamā īpašuma tirgu. Šobrīd iedzīvotāji galvenokārt pērk sērijveida dzīvokļus, turklāt liela daļa neizmanto banku kredītus, bet pērk dzīvokļus par saviem līdzekļiem.
Sākas aktīvi pavasara sējas darbi (precizēts)
Sākas aktīvi pavasara sējas darbi (precizēts)
Sākusies šī gada pavasara sēja – lauksaimnieki zemē liek vasaras kviešus, auzas, pupas, zirņus un citas kultūras. Agrais pavasaris zemniekus nebiedē, vairāk neskaidrība par valsts politiku.
Iebraukšanas maksas celšana Jūrmalas viesus nav aizbiedējusi
Iebraukšanas maksas celšana Jūrmalas viesus nav aizbiedējusi
Vairāk nekā divus mēnešus par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā lielāka summa – 3 eiro līdzšinējo 2 eiro vietā. Turklāt pašvaldība lēmusi, ka par iebraukšanu kūrorta pilsētā būs jāmaksā visu cauru gadu, ne tikai vasaras sezonā, kā tas bija līdz šim.
Neparasti virtuļi, saldējums un bērnu apģērbs – mājražotāji saņem preču zīmes «Radīts Valmieras nova...
Neparasti virtuļi, saldējums un bērnu apģērbs – mājražotāji saņem preču zīmes «Radīts Valmieras novadā»
Lai popularizētu sava novada uzņēmēju, mājražotāju un amatnieku ražojumus vai pakalpojumus, daudzos novados ir izveidota savas preču zīmes, kas ir kā apliecinājums, ka konkrētās preces izcelsmes vieta ir tieši šis novads. Piemēram, "Radīts Cēsu novadā" vai "Radīts Siguldā", vai "Radīts Piejūrā". Tāda ir arī preču zīme – "Radīts Valmieras novadā", kuras apliecinājumi tika pasniegti arī šonedēļ Valmierā.
Skatuve debesīs. «Base Motion» iekaro pasauli dronu šovu nozarē
Skatuve debesīs. «Base Motion» iekaro pasauli dronu šovu nozarē
Uzņēmuma "Base Motion" dibinātājs un vadītājs Armands Blumbergs jau apmēram 20 gadus darbojas kino mākslā un reklāmā, bet pēdējo četru gadu laikā viņš ar savu biznesu vārda tiešā nozīmē ir pacēlies debesīs. Armanda radītais uzņēmums rīko dronu šovus visā pasaulē – Rīgā radītā dronu horeogrāfija bijusi skatāma virs F1 trases Monako, Ņujorkas debesīs, rokkoncertos, ASV skatītākās sporta pārraides "Super Bowl" laikā.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd