Ekonomika
VDD nekonstatē sankciju pārkāpšanu «Latvijas gāzes» dividenžu izmaksā; «Itera Latvija» daļa iesaldēt...
VDD nekonstatē sankciju pārkāpšanu «Latvijas gāzes» dividenžu izmaksā; «Itera Latvija» daļa iesaldēta
Valsts drošības dienests (VDD) pārbaudē saistībā ar AS "Latvijas gāze" lēmumu izmaksāt dividendes akcionāriem nav konstatējis sankciju pārkāpšanu vai mēģinājumu to darīt. "Latvijas gāzes" dividendes uzņēmumam "Itera Latvija", kas ir sankcijām pakļautā Igora Sečina faktiskā kontrolē, neesot izmaksājusi, šos līdzekļus iesaldējot, Latvijas Televīziju informēja VDD.
Banku ekonomisti: Nav pamata celt paniku nodokļu prognožu neizpildes dēļ
Banku ekonomisti: Nav pamata celt paniku nodokļu prognožu neizpildes dēļ
Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,3 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk par plānoto, pavēstījusi Finanšu ministrija (FM). Vienlaikus nodokļu ieņēmumi bijuši par 109 miljoniem eiro vai 3,4% lielāki nekā pērn pirmajos trijos mēnešos. Nodokļu ieņēmumi pildās gana labi, un panikai nav pamata, uzskata Latvijas Radio aptaujātie ekonomisti, paredzot ekonomikas attīstību gada otrajā pusē.
Pie Daugavpils atklāta Latvijā lielākā saules elektrostacija
Pie Daugavpils atklāta Latvijā lielākā saules elektrostacija
Augšdaugavas novadā ražošanu sākusi līdz šim vērienīgākā saules elektrostacija (SES) Latvijā – Kalkūnes SES. Tās izveidē "Merito Partners" investīciju fonds kopā ar "Swedbank" ieguldījuši 10 miljonus eiro. Jaunās elektrostacijas ražošanas jauda ir pietiekama, lai ar videi draudzīgu enerģiju apgādātu vismaz 6500 Daugavpils mājsaimniecību, informēja investīciju fonda pārstāvji.
Par hipotekāro kredītu pārfinansēšanu interese pagaidām nav ļoti liela
Par hipotekāro kredītu pārfinansēšanu interese pagaidām nav ļoti liela
Vēl nesen hipotekāro kredītu pārkreditēšana maksāja no 400 līdz 600 eiro, bet šobrīd situācija ir būtiski mainījusies – patērētājam vairs nav jātērē laiks, lai pārkreditētos no vienas bankas uz citu, jo lielākos ar pārkreditēšanos saistītos darbus savā starpā veic bankas. Šis regulējums attiecas gan uz banku, gan nebanku kredītētājiem. Pagaidām interese par šo procesu nav ļoti liela, jo daļa kredītņēmēju saņem kompensācijas par "Euribor" likmes pieaugumu, bet nākotnē tā noteikti augs un jaunais regulējums varētu veicināt arī lielāku banku konkurenci. 
Vietējie produkti skolās, slimnīcā un citur. Saimniecības Preiļu novadā iesaistīs īsās piegādes ķēdē...
Vietējie produkti skolās, slimnīcā un citur. Saimniecības Preiļu novadā iesaistīs īsās piegādes ķēdēs
Patērētājiem aizvien nozīmīgāk kļūst uzturā lietot vietējo pārtiku, kā arī būt informētiem par pārtikas izcelsmi un kvalitāti. Savukārt pārtikas ražotājiem ir būtiski apzināties, ka precei ir pieprasījums un noiets. Preiļu novada pašvaldība sākusi darbu pie sadarbības tīkla izveides, lai ar vietējo, kvalitatīvu un drošu pārtiku apgādātu visas pašvaldības iestādes, kas nodrošina ēdināšanas pakalpojumus – bērnudārzus, skolas, pansionātus, slimnīcu.
Saasinās konkurence autobusu maršrutā Rīga–Liepāja; samazinās cenas
(papildināts)
Saasinās konkurence autobusu maršrutā Rīga–Liepāja; samazinās cenas (papildināts)
Starp Rīgu un Liepāju no ceturtdienas vairāki reģionālie autobusi brauc ātrāk un tajos biļetes maksā lētāk. Paralēli valsts apmaksātajiem reisiem starp abām pilsētām sāk kursēt arī komercreisi. Bez valsts dotācijas braucienus nodrošina starptautiskais pārvadātājs "Lux Express" un vietējais uzņēmums "Liepājas autobusu parks", kurš iepriekš šoferu trūkuma dēļ nespēja izpildīt visus reisus
Tiesa vērtē «Latvijas gāzes» dividenžu izmaksu Krievijas kompānijām
(papildināts)
Tiesa vērtē «Latvijas gāzes» dividenžu izmaksu Krievijas kompānijām (papildināts)
Cik pareizi ir tas, ka Latvijā strādājošā "Latvijas gāze" dividendēs par savu peļņu pagājušajā gada vasarā Krievijas valsts kompānijām izmaksājusi vairākus miljonus eiro? Šo jautājumu patlaban vērtē tiesa. Prasību pret kompāniju cēlis advokāts Mārtiņš Kvēps, kurš uzskata – fakts, ka ļaujam dividendēm no Latvijā nopelnītā nonākt Kremļa rokās, ir kauna traips visai valstij. 
Laukos trūkst darbaroku – meklē strādniekus sezonas darbam
Laukos trūkst darbaroku – meklē strādniekus sezonas darbam
Tuvojoties sezonas darbiem, saimniecības meklē viesstrādniekus, dienā piedāvājot nopelnīt 50, 60 un vairāk eiro. Taču darbaroku trūkst – pirmkārt tāpēc, ka darbs ir tikai uz pāris mēnešiem, otrkārt, tāpēc, ka ne visi vēlas strādāt salīdzinoši smagu darbu – akmeņu lasīšana, ražas vākšana, darbs kūtī.     
Māju siltināšanā Saldū konstatē būvnieku karteli
Māju siltināšanā Saldū konstatē būvnieku karteli
Konkurences padome (KP) 26. aprīlī pieņēma lēmumu sodīt divus būvniecības uzņēmumus – SIA "Gate L" un SIA "Aksīte" – par aizliegtu vienošanos, savstarpēji sadalot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšanas objektus Saldū. Uzņēmumiem naudas sods samazināts, jo tie atzinuši vainu un apņēmušies nepārsūdzēt KP lēmumu. Abiem uzņēmumiem kopā piemērots 108 472 eiro naudas sods. 
Vai aizsardzība nākamajā ES daudzgadu budžetā būs prioritāte, un kur ņemt naudu?
Vai aizsardzība nākamajā ES daudzgadu budžetā būs prioritāte, un kur ņemt naudu?
Lai gan oficiāli sarunas par nākamo Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu sākušās vēl nav un Eiropas Komisija (EK) ar savu budžeta priekšlikumu klajā nāks pēc gada, tomēr viedokļi par to, kādam tam vajadzētu būt, jau sāk izskanēt. Ņemot vērā Krievijas uzsākto karu Ukrainā un citus ar drošību saistītus izaicinājumus, atklāts ir jautājums, vai Eiropas līderi būs gatavi aizsardzību noteikt kā prioritāti ne tikai vārdos, bet arī darbos, proti, atvēlēt tam finansējumu.
«Būs, ko iespringt.» Kā Kurzemē gatavojas viesu pieplūdumam uz pasaules rallija čempionātu
«Būs, ko iespringt.» Kā Kurzemē gatavojas viesu pieplūdumam uz pasaules rallija čempionātu
Kurzemē tūrisma centri nopietni gatavojas vasarā gaidāmajam Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallija čempionāta posmam, kas gaidāms no 18. līdz 21. jūlijam un Latvijā notiks pirmo reizi. Viens no lielākajiem izaicinājumiem viesmīlības nozarē strādājošajiem būs uzņemt atbraukušos rallija apmeklētājus, jo tas jau ir karstākais tūrisma sezonas mēnesis. "Būs, ko iespringt" un liels eksāmens nozarei, bet vienlaikus laba iespēja viesmīlības jomas pārstāvjiem – tā gaidāmo viesu pieplūdumu komentē nozares pārstāvji.
Lielbritānijā sāk pārbaudīt no ES ievesto pārtiku
Lielbritānijā sāk pārbaudīt no ES ievesto pārtiku
Lielbritānijas varas iestādes sākušas no Eiropas Savienības ievesto augu un dzīvnieku izcelsmes preču pārbaudes. Tas ir kārtējais solis, ko paredz valsts izstāšanās no Eiropas Savienības jeb breksita noteikumi. 
Profesore: Tas ir mīts, ka Latvija ir nabadzīga valsts
Profesore: Tas ir mīts, ka Latvija ir nabadzīga valsts
Tas ir mīts, ka Latvija ir nabadzīga valsts, šādu vērtējumu otrdien pauda Latvijas Universitātes (LU) profesore, domnīcas "LV Peak" direktore Inna Šteinbuka, iepazīstinot ar pētījumu "Latvija Eiropas Savienībā – 20 gadi".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd