Ekonomika
Gulbe: Pārtikas cenu kāpums ir apstājies, tādam tam vajadzētu saglabāties
Gulbe: Pārtikas cenu kāpums ir apstājies, tādam tam vajadzētu saglabāties
Pārtikas produktu cenu kāpums ir apstājies – daži produkti ir kļuvuši dārgāki, daži – lētāki, un tādam cenu līmenim vajadzētu saglabāties, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" sacīja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja, vadošā pētniece Ingūna Gulbe.
Ministrija: Termiņuzturēšanās atļaujas vairs nav motivējošs instruments ārvalstu kapitāla piesaistei...
Ministrija: Termiņuzturēšanās atļaujas vairs nav motivējošs instruments ārvalstu kapitāla piesaistei Latvijā (papildināts)
Termiņuzturēšanās atļaujas (TUA) pēdējos gados vairs nav motivējošs instruments ārvalstu kapitāla piesaistei Latvijā, valdībai sagatavotajā ziņojumā secina Iekšlietu ministrija (IeM). Nepilnu 14 gadu laikā Latvijā TUA jeb tā saucamo "zelta vīzu" saņēmušu nerezidentu ieguldījumi Latvijā sasnieguši 1,62 miljardus eiro. Visbiežāk – nekustamo īpašumu tirgū. Salīdzinājumam – pērn saistībā ar investīciju programmu TUA saņemšanai pieteikti pasākumi vien par 10,5 miljoniem eiro. Politiķu viedokļi par investīciju piesaistes programmas izbeigšanu atšķiras, un par to vēl gaidāmas plašas debates Saeimā. 
Lems par atteikšanos no pensiju ienākuma nodokļa
Lems par atteikšanos no pensiju ienākuma nodokļa
Savākti 10 000 parakstu iniciatīvai, kas paredz atteikties no pensiju aplikšanas ar iedzīvotāju ienākumu nodokli. Saeimas atbildīgajā komisijā skaidroja, ka par šo jautājumu domāts jau sen, bet ietekme uz budžetu bijusi pārāk liela. Šajā reizē, iespējams, būs cits risinājums, lai nodokļu slogu pensionāriem samazinātu.
Konkurences padome par gaļas un zivju produktiem: Mazumtirgotāji vietējai precei liek augstāku uzcen...
Konkurences padome par gaļas un zivju produktiem: Mazumtirgotāji vietējai precei liek augstāku uzcenojumu
Latvijā ražotām gaļas, olu un zivju precēm mazumtirdzniecības piegādes ķēdes posmā piemēro vidēji lielāku uzcenojumu nekā ārpus Latvijas ražotām precēm, kā arī mazumtirgotāju sadarbības līgumos ar piegādātājiem konstatētas nepilnības, secinājusi Konkurences padome (KP), aicinot iepircējus, tostarp arī mazumtirgotājus, neizmantot savu iepirkuma varu ļaunprātīgi un nepārkāpt likumā noteikto godīgo tirdzniecības praksi pret saviem piegādātājiem.
Latgales zemnieki prasa apdrošinātājiem atlīdzināt zaudējumus par izsalušo rapsi
Latgales zemnieki prasa apdrošinātājiem atlīdzināt zaudējumus par izsalušo rapsi
Daudzviet Vidzemē un Latgalē ziemas rapša sējumus gandrīz pilnībā iznīcinājis janvārī uznākušais kailsals ar vēju. Zemnieku saimniecībā "Zelmeņi", kas atrodas Rēzeknes novadā, rapsis gājis bojā visu iesēto 20 hektāru platībā. Par spīti dabas nodarītajiem postījumiem, šoreiz vismaz pagaidām Latgales lauksaimnieki palīdzību no valsts nav lūguši, maki jāver vaļā apdrošinātājiem, jo liela daļu lauksaimnieku savus laukus apdrošina.
Latvijas dārzeņu audzētāji gatavojas pavasara pirmajām ražām
Latvijas dārzeņu audzētāji gatavojas pavasara pirmajām ražām
Dārzeņu audzētāju siltumnīcās ražas laiks sāksies aprīļa vidū un šogad dārzeņu raža solās būt laba. Izaudzētajam gan par pircēju interesi būs jācīnās ar dārzeņiem no Polijas, Spānijas un citām valstīm. Dažiem dārzeņaudzētājiem  ir aizdomas ka Latvijas tirgū caur Poliju nonāk arī gurķi no Krievijas.
Zelta cena sasniedz jaunu rekordu
Zelta cena sasniedz jaunu rekordu
Zelta cena pirmdien sasniedza jaunu rekordu – 2265,73 ASV dolārus par unci, vēsta lietišķo ziņu aģentūra "Bloomberg".
Padziļinoties krīzei Rietumāfrikā, turpina kāpt kakao un šokolādes cena
Padziļinoties krīzei Rietumāfrikā, turpina kāpt kakao un šokolādes cena
Padziļinoties krīzei Rietumāfrikas valstīs Ganā un Kotdivuārā, pasaulē turpina kāpt šokolādes cena. Kakao pupiņas, kas ir šokolādes izejmateriāls, šajās valstīs katastrofāli sliktās ražas dēļ ir kļuvušas par deficītu. Kā aģentūrai "Reuters" atklāj vairāki lauksaimnieki, eksperti un nozares pārstāvji, krīzi varētu dēvēt par "perfektu vētru", kurā savu lomu spēlē nelegāla zelta ieguve, klimata pārmaiņas, nozares nepareiza pārvaldība un slimību straujā izplatība.
Sēklu tirgotāji: Šogad trūkst auzu sēklu
Sēklu tirgotāji: Šogad trūkst auzu sēklu
Sācies aktīvs sēklu meklēšanas laiks – lielākā daļa mazdārziņu īpašnieku tās vēl tikai iegādājas, kamēr zemnieki iepērk tonnām graudaugu sēklu, jo daļa lauku ir jāpārsēj. Cenas ir dažādas – ir kultūras, kurām tās ir cēlušās, ir, kurām nekas nav mainījies. Lauksaimnieku daļa, lai ekonomētu, paši pērn gādājuši sēklas, bet šī gada lielākais deficīts ir auzas.
Palīdzot sievietēm attīstīt savu uzņēmējdarbību, Latvija Āfrikā gūst zināšanu valsts tēlu
Palīdzot sievietēm attīstīt savu uzņēmējdarbību, Latvija Āfrikā gūst zināšanu valsts tēlu
"Man atvērās jauna pasaule", "zināšanas, kas noteikti noderēs", "jaunas perspektīvas" – šādas un līdzīgas atsauksmes raksta topošās un esošās uzņēmējas no Āfrikas, kuras šobrīd savās dzimtajās zemēs tālsaistē apgūst zinības pie Latvijas ekspertiem. Pirmajā Latvijas un Āfrikas sadarbības projektā zināšanas tālsaistes programmās gūst gandrīz tūkstotis sieviešu no Zambijas, Zimbabves un Namībijas. Pateicoties projektam, Latvijas vārds izskan arvien plašāk un tālāk.
No mazumtirdzniecības veikaliem Latvijā izzūd trešās kategorijas olas
No mazumtirdzniecības veikaliem Latvijā izzūd trešās kategorijas olas
Tuvojoties Lieldienām, cilvēki daudz aktīvāk pērk un arī ēd vistu olas. Novērojumi mazumtirdzniecības veikalos liecina, ka pēdējā laikā aizvien biežāk pieejamas tieši otrā numura jeb kūtī dētās vistu olas. Tās ir nedaudz dārgākas par sprostos turēto vistu olām. Kāpēc pastāv šādas atšķirības un vai varam sagaidīt trešā numura olu izzušanu no veikalu plauktiem pavisam?
Pār aviobūves gigantu «Boeing» savilkušies tumši mākoņi
Pār aviobūves gigantu «Boeing» savilkušies tumši mākoņi
"Visa pasaule mūs vēro" – tā šonedēļ, paziņojot par atkāpšanos no amata, sacīja ASV uzņēmuma "Boeing" izpilddirektors Deivs Kalhūns. Pār ASV aviobūves gigantu savilkušies tumši mākoņi pēc vairākiem negadījumiem un ražošanas kvalitātes problēmām. Pēdējais no incidentiem notika janvārī, kad lidmašīnai, esot gaisā, izkrita durvis. Bet šomēnes miris tika atrasts bijušais "Boeing" kvalitātes kontroles menedžeris, kurš sniedza liecības pret uzņēmumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd