Ekonomika
Līdz ar šķeldas katlumāju izbūvi pārsteigumus siltuma tarifos tirgotāji šoziem neprognozē
Līdz ar šķeldas katlumāju izbūvi pārsteigumus siltuma tarifos tirgotāji šoziem neprognozē
Vairāk nekā pusotra gada laikā Latvijā īstenoti vairāki desmiti projektu, kuros pašvaldības katlumājas mainījušas kurināmo no dabasgāzes uz šķeldu. Tas šajā apkures sezonā siltuma patērētājiem ļaus baudīt ieguldītā darba un finansējuma augļus, jo rēķins par siltumu vairs "nelēkās" līdzi gāzes cenas svārstībām pasaules tirgos, kā tas bija pagājušajā ziemā, prognozē eksperti.
Atbalsts hipotekāro kredītu ņēmējiem: procentu atmaksu plāno uzticēt VID
Atbalsts hipotekāro kredītu ņēmējiem: procentu atmaksu plāno uzticēt VID
Diskusijas par palīdzību hipotekāro kredītu ņēmējiem Saeimā ilgst jau mēnešiem, likumu pieņemt plānots nākamnedēļ, un otrdien, 28. novembrī, atbildīgā komisija vienojās noteikt bankām nodevu no daļas iedzīvotāju samaksātajiem procentiem, un tad Valsts ieņēmuma dienests no šīs nodevas iekasētās naudas izmaksās atbalstu cilvēkiem.   
Tiesa noraida Turcijas būvnieku prasību un ļauj slēgt līgumu par «Rail Baltica» pamattrases būvniecī...
Tiesa noraida Turcijas būvnieku prasību un ļauj slēgt līgumu par «Rail Baltica» pamattrases būvniecību (papildināts)
Administratīvā rajona tiesa otrdien, 28. novembrī, noraidījusi personu apvienības, ko veido Turcijas uzņēmumi "IC Içtaş Inşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş." un "Doğuş İnşaat Ve Ticaret A.Ş.", lūgumu par Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmuma, ar kuru personu apvienība izslēgta no dalības konkursā par "Rail Baltica" pamattrases būvniecību, darbības apturēšanu.
Budžets 2024: valdība vienojas par 12% PVN augļiem un dārzeņiem, straujāk cels akcīzi alkoholam un t...
Budžets 2024: valdība vienojas par 12% PVN augļiem un dārzeņiem, straujāk cels akcīzi alkoholam un tabakai (papildināts)
Valdība, izskatot Saeimas un ministriju priekšlikumus nākamā gada budžetam, noraidīja lielāko daļu opozīcijas ieceru, bet vienojās nākamgad tomēr samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi svaigiem augļiem, dārzeņiem un ogām, tajā pašā laikā straujāk palielinot akcīzi stiprajam alkoholam, cigaretēm un tabakai un tās aizstājējproduktiem un ceļot akcīzi bezalkoholiskajiem saldinātiem dzērieniem.
Grib reformēt pasažieru pārvadājumu sistēmu – vienota biļete, jaunas cenas, vairāk vilcienu
Grib reformēt pasažieru pārvadājumu sistēmu – vienota biļete, jaunas cenas, vairāk vilcienu
Pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem un vilcieniem šogad nepieciešami vēl 30 miljoni eiro, un pagaidām valdība nolēma piešķirt pusi no šīs summas. Taču valdībā izskanēja kritika par neefektīvu budžeta plānošanu un ugunsgrēka dzēšanu, katra gada beigās piešķirot dotācijas no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Satiksmes ministrs pauda apņēmību pasažieru pārvadājumu sistēmu reformēt un padarīt efektīvāku.
«Latvijas Vēja parki» plāno vēja parku būvi desmit pašvaldībās Latvijā
«Latvijas Vēja parki» plāno vēja parku būvi desmit pašvaldībās Latvijā
Lai īstenotu valstij stratēģiski nozīmīgu vēja parku izbūvi, AS "Latvenergo" un AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) kopuzņēmumam SIA "Latvijas Vēja parki" ir piešķirtas tiesības iegūt apbūves tiesības noteiktās Latvijas valsts mežu teritorijās. Šādas tiesības ir iegūtas kopumā desmit pašvaldībās, informēja "Latvenergo".
Baltijas uzņēmumi meklēs IT speciālistus Nigērijā, Kenijā un Armēnijā
Baltijas uzņēmumi meklēs IT speciālistus Nigērijā, Kenijā un Armēnijā
Lai piesaistītu trūkstošos speciālistus informācijas tehnoloģiju (IT) jomā, Baltijas valstis ar Eiropas Savienības (ES) atbalstu ir uzsākušas pilotprojektu sadarbībai ar Nigēriju, Keniju un Armēniju. Idejas autori cer, ka augsti izglītotu speciālistu pieplūdums palīdzēs Baltijas valstu kompānijām, it sevišķi jaunuzņēmumiem, straujāk augt. Savukārt talantīgie nigērieši, kenijieši un armēņi varēs pierādīt savas profesionālās spējas.
TESTS: Ko tu zini par saviem pensijas uzkrājumiem?
TESTS: Ko tu zini par saviem pensijas uzkrājumiem?
Vai esi kādreiz domājis, ka vajadzētu sākt ieguldīt? Kā būtu, ja mēs tev teiktu, ka tu jau to dari? Latvijā darbojas triju līmeņu pensiju sistēma, kuras ietvaros 20 % no tavas algas tiek novirzīti pensiju 1. un 2. līmenim. Jau pašlaik 6 % tiek ieguldīti finanšu tirgos, lai izveidotu uzkrājumus tavai nākotnes pensijai. Latvijas iedzīvotāji, kuri dzimuši pēc 1971. gada 1. jūlija, tai skaitā jaunieši, kuri uzsākuši darba gaitas, no 15 gadu vecuma automātiski piedalās pensiju 1. un 2. līmenī, savukārt pensiju 3. līmenī tev pašam ir iespēja uzkrāt papildu līdzekļus savai nākotnes pensijai. Uzzini vairāk Latvijas Bankas izglītojošajā vietnē "Naudas skola".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd