Sports / Skeletons
Skeletona treneris Dzērve: Jaunajiem sportistiem atbildības nasta ir smagāka nekā pieredzējušajiem
Skeletona treneris Dzērve: Jaunajiem sportistiem atbildības nasta ir smagāka nekā pieredzējušajiem

Siguldas trasē Pasaules čempionātā skeletonā junioriem jau aizvadīti pirmie treniņbraucieni un sestdien notiks sacensības. Latvijas junioru izlases treneris Gints Dzērve “Rīta Panorāmai” norādīja, ka Latvijas jaunie skeletonisti nav tā komanda, kuri treniņbraucienos brauc kā sacensībās, tādēļ spriest par sestdienas rezultātiem pagaidām vēl pāragri.

Latvijas skeletonā cer uz junioru panākumiem pasaules čempionātā Siguldā
Latvijas skeletonā cer uz junioru panākumiem pasaules čempionātā Siguldā

Pašmāju sportistiem ir labas izredzes gūt panākumus pasaules junioru čempionātā skeletonā, kas nedēļas nogalē risināsies Siguldas trasē, Latvijas Radio teica junioru izlases treneris Gints Dzērve. Latviju pārstāvēs pieci sportisti - Ivo Šteinbergs, Krists Netlaus, Kristaps Zeila, Dārta Zunte un Endija Tērauda.

Martins Dukurs: Ir iegūts labs emocionālais lādiņš
Martins Dukurs: Ir iegūts labs emocionālais lādiņš

Skeletonists Martins Dukurs šosezon Pasaules kausa izcīņā nav izvirzījis sev mērķi katrā posmā noteikti cīnīties par uzvaru, tomēr par izcīnītu pirmo vietu Sanktmoricas trasē sportists piektdien bija gandarīts, kā arī sarunā Latvijas Radio atzina, ka ieguva labas emocijas, otrajā braucienā pārspējot principiālo sāncensi dienvidkorejieti Junu Sunbinu.

VIDEO: Martins Dukurs cīņā ar Dienvidkorejas skeletonistu uzvar arī Sanktmoricā
(papildināts)
VIDEO: Martins Dukurs cīņā ar Dienvidkorejas skeletonistu uzvar arī Sanktmoricā (papildināts)

Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs piektdien cīņā ar dienvidkorejieti Junu Sunbinu uzvarēja dabīgā ledus trasē Sanktmoricā, Šveicē, aizvadītajā Pasaules kausa posmā, kur Tomass Dukurs noslēdza pirmo sešinieku. Martinam uzvaru nodrošināja teicami veikts otrais brauciens, kas viņam ļāva arī nostiprināt līderpozīcijas sezonas kopvērtējumā. 

VIDEO no Vinterbergas: Martins Dukurs arī ar svilstošām kājām pārspēj konkurentus
VIDEO no Vinterbergas: Martins Dukurs arī ar svilstošām kājām pārspēj konkurentus

Pēc karjerā astotā Eiropas čempiona titula izcīnīšanas skeletonists Martins Dukurs sestdien Vinterbergā Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka bija nopietni gatavojies atbildīgajam startam, atsakoties no eksperimentiem tehnikas izvēlē. Viss gan neritēja kā pa diedziņu, jo pirms starta Martins pārāk aizrāvies ar sildošā krēma lietošanu, kā rezultātā kājas ieskrējienā pirmajā braucienā bija pārāk mīkstas.

VIDEO: Brāļiem Dukuriem zelts un sudrabs Eiropas čempionātā skeletonā
(papildināts)
VIDEO: Brāļiem Dukuriem zelts un sudrabs Eiropas čempionātā skeletonā (papildināts)

Skeletonists Martins Dukurs sestdien uzvarēja Pasaules kausa posmā Vinterbergā, Vācijā, kur tika sadalītas medaļas arī Eiropas čempionātā. Tomass Dukurs nodrošināja sudraba godalgu, un tikai mazliet pietrūka līdz fantastiskajam maksimumam, kāds kontinenta meistarsacīkstēs brāļiem izdevās pērn, kad abi stāvēja uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Martins Dukurs: Es sevi negatavoju uzvarām katrā posmā
Martins Dukurs: Es sevi negatavoju uzvarām katrā posmā

Latvijas labākā skeletonista Martina Dukura kontā ir 27 uzvaras pasaules kausa posmos un četras reizes pēc kārtas uzvaras kopvērtējumā. Šie sasniegumi jau ierakstīti Ginesa rekordu grāmatā. Taču šajā sezonā Martins uzvaras garšu vēl nav izbaudījis.

VIDEO: Skeletonists Martins Dukurs cīņā ar vāciešiem iegūst sudrabu Altenbergā
VIDEO: Skeletonists Martins Dukurs cīņā ar vāciešiem iegūst sudrabu Altenbergā

Skeletonists Martins Dukurs sestdien Altenbergā uz brīdi laboja trases rekordu un izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā, kur sīvu konkurenci sagādāja mājinieki vācieši. Sezonas pirmajos divos posmos Ziemeļamerikā brāļi Dukuri uz goda pjedestāla netika, un Tomasam Dukuram arī šoreiz neizdevās pakāpties augstāk par 7.vietu.

Četrus Krievijas skeletonistus, arī olimpisko čempionu atstādina dopinga izmeklēšanas dēļ
(papildinā...
Četrus Krievijas skeletonistus, arī olimpisko čempionu atstādina dopinga izmeklēšanas dēļ (papildināts)

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piektdien informēja par četru Krievijas skeletonistu atstādināšanu no sacensībām Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) veiktās izmeklēšanas dēļ pēc aizdomām par dopinga pārkāpumiem Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Aizdomās turēto atlētu vārdus IBSF nenosauca, tomēr Krievijas mediji vēstīja, ka atstādināto vidū ir olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs.

VIDEO: Martins Dukurs met salto, brāļi  bez godalgām arī sasalušajā Leiklplesidā
VIDEO: Martins Dukurs met salto, brāļi bez godalgām arī sasalušajā Leiklplesidā

Skeletonisti Tomass un Martins Dukuri piektdien pamatīgā aukstumā Leikplesidas trasē, ASV, neiekļuva laureātos un arī otrajā Pasaules kausa posmā palika bez vietas uz pjedestāla, liecina organizatoru informācija. Tomass apsteidza titulētāko jaunāko brāli un sasniedza 4.vietu, savukārt pirmā brauciena finišā nokritušais Martins ierindojās piektajā pozīcijā.

Jaunākie
Interesanti