«Kuldīgas labumu» ražotāji jau gatavojas Ziemassvētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kooperatīvā „Kuldīgas labumi” pašlaik apvienojušies jau 40 mājražotāji un amatnieki, tas aug un jau gatavojas Ziemassvētkiem.

Kooperatīvs sāka darboties marta beigās, kad Kuldīgas autoostā tika atvērts veikals. Kooperatīvs organizē arī izbraukuma tirdzniecības, vedot savu produkciju uz Kalnciema ielas tirgu Rīgā. Mājražotājiem un amatniekiem šāds kooperatīvs ir viena no iespējām pārdot saražoto.

Kooperatīva Kuldīgas labumi vadītāja Elīna Voika stāsta, ka šobrīd kooperatīvs jau gatavojas Ziemassvētku sagaidīšanai, kad mainīsies gan sortiments, gan iespējas pārdot amatnieku un mājražotāju produkciju. „Kuldīgas labumi” nolēmuši sadarboties ar vienu no lielveikaliem Kuldīgā, tur izveidojot stendu un tā nonākot tuvāk pircējam.

„„Kuldīgas labumiem” kopumā iet labi. Ir ļoti reāls skats uz to, kas būtu un kas nebūtu jādara. Pozitīvā lieta ir tā, ko esam ieguvuši sešu mēnešu laikā -  tā ir pieredze. Ir arī savi puni. Lai cik tas nebūtu pārsteidzoši, katrs mācās no saviem puniem. Mēs zinām, ko mēs darītu savādāk, kur doties izbraukumu tirdzniecībai, kur nē, kādas ir ejošās preces utt.,” stāsta Voika.

Kooperatīvs „Kuldīgas labumi” Ziemassvētkiem gatavo pat īpašu Ziemassvētku dāvanu grozu.  Idejas, kā strādāt kooperatīva ietvaros vairojas.

„Rīgā šobrīd mēģinām realizēt savu projektu – pārtikas grozs. Pēc konkrēta saraksta, mūsu piedāvājuma cilvēkam Kalnciema ielas kvartālā ir iespēja veikt preču pasūtījumu un nākamajā sestdienā turpat saņemt šo pasūtījumu. Ieguvums cilvēkam ir tāds, ka viņš plāno savus pirkumus, tas ir lētāk, nekā iegādāties tirdziņā vai veikalā,” saka Voika.

Kooperatīvā iesaistījušies vairāki desmiti Kuldīgas un apkārtnes mājražotāju un amatnieku. Ejošākās preces ir sukādes, mājas kūpinājumi, mājas vīns, plašs maižu sortiments, pārstrādātas ogas, konditoreja un citi.

Mājražotājas Baibas Cines riekstu - dzērveņu cepumi uzvarēja šogad izstādē „Riga Food” rīkotajā konkursā „Tautas garša”. Baiba Cine cepusi kūkas arī agrāk, bet par mājražotāju kļuva pirms gada.

„Es esmu ieguvusi arī atbalstu no Nodarbinātības valsts aģentūras mājražošanas uzsākšanai. Tur man ir savs plāns, kas jāizpilda. Iesaistījos kooperatīvā, lai varētu gūt lielāku ienākumus. Cepu cepumus veikalam. Tā ir vienīgā iespēja, jo mājražotājs nevar dot tirdzniecības tīklos, bet tikai var pats realizēt. Caur šo kooperatīvu varu realizēt plašākam lokam,” atzīst Cine.

Savukārt piparkūkas un sklandraušus cep Dace Cine. Viņa uzskata, ka ar kooperatīva iespējām mājražotājam vien nepietiek, jātirgojas arī pašam.

 ”Es katru nedēļu braucu uz tirgu, jo grūti ir tikt pie apgrozījuma. Tagad rudenī pilsētās ir dažādi svētki, Miķeļdienas tirgus u.c. Ja es vienu nedēļu izlaižu, palieku bez iztikas līdzekļiem,” saka Cine.

„Kuldīgas labumu” piparkūkas ir viens ejošākajiem produktiem ne tikai ap Ziemassvētku laiku, bet visu gadu, tās ir saistošas gan savās formās, gan krāsās, turklāt tās tiek ceptas no rudzu miltiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti