Karstajā laikā, īpaši svētkos, vēl rūpīgāk jādomā par drošu pārtikas uzglabāšanu

Karstajā laikā, īpaši svētkos, iedzīvotājiem vēl rūpīgāk jādomā par drošu pārtikas uzglabāšanu, atgādina Pārtikas un veterinārajā dienestā. Jāatceras rūpīgu uzmanību pievērst produktu termiņiem un neiegādāties tik daudz pārtikas, kas varētu palikt pāri. Tāpat jādomā, kādos apstākļos produkti tiek uzglabāti un tirgoti. Piemēram, ja uz letes siltumā piedāvā kūkas ar pildījumu vai zivis, tad tādus iegādāties nevajadzētu, stāsta dienesta pārstāve Svetlana Aļminoviča Miļjanoviča.

PVD pārstāve Svetlana Aļminoviča Miļjanoviča par drošu pārtikas uzglabāšanuPaula Dēvica

    “Uz svētku galda vajadzētu likt tik daudz ēdiena, cik paredzēts apēst tuvākajā laikā. Un labāk uzlikt mazāk un ēdienu papildināt laiku pa laikam, nekā uzlikt uz galda visu, ļaujot, lai ēdiens karstumā uzglabājas ilgu laiku un pat sāk bojāties,” Latvijas Radio skaidro Svetlana Aļminoviča Miļjanoviča.

    “Ja no svētku vakariņām ēdieni ir palikuši pāri, tie noteikti būtu jāievieto aukstumā un nākamajā rītā jāpaskatās, vai tie nav sabojājušies. Īpaši tas attiecas uz salātiem, kuru gatavošanā ir izmantots krējums. Tāpat uz gaļas un zivju produktiem vai konditorejas izstrādājumiem ar krēmu.”

    Kļūda rakstā?

    Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

    Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

    Latvijā
    Ziņas
    Jaunākie
    Interesanti